


Nyheter
Konkurransen går over tre dager. Fredagen blir deltakerne kjent med brennemaskinen og får tildelt grønne bønner. Disse skal vurderes med hensyn til kvalitet, prøvebrennes og cuppes (smake). Lørdagen skal deltakerne i brenne kaffen, én såkalt single origin og én blend. Totalt får hver deltaker en og en halv time til dette. Søndagen skal all kaffen cuppes av dommerne og norgesmesteren kåres.
Janove Thorbjørnsen - Svart Fløyel
Idar Ellingsen - Langøra
Ivica Itchy Cvetanovski - Torungen Kaffe
Oliver Hanken - Jacu
Simo Kristhidi - Solberg & Hansen
Kenneth Robertsen - Jacobsen og Svart
Thomas Hernes - Bønner i Byen
Lene Klovning - Kaffa
Steve Olsen Storm - Kaffe
Audun Sørbotten vant 2015 World Coffee Roasting Championship, og er den første norske verdensmesteren i kaffebrenning.
Folkene på Langøra, som er vertskap for NM, har lagt seg i selen og arrangerer samtidig Trøndelag Kaffefestival Dette er et tilbud til bransjefolk, kaffeinteresserte mennesker og vanlig folk som har lyst på litt god kaffestemning på Hjelseng gård. Her blir det cupping, bryggebar, foredrag, workshops, åpen kaffedag, fest og ikke minst uoffisielt
Stedet hvor alt foregår er Hjelseng Gård på Stjørdal, 10 minutter unna Værnes Lufthavn og 30 min nord for Trondheim. Gården har røtter tilbake til 1500-tallet, men i løpet av de siste årene har gårdeier Ola Hjelseng bygd opp et konsept for lokal mat og drikke, og huser i dag flere aktører Langøra Kaffebrenneri, Stjørdalsbryggeriet, en landhandel og et selskapslokale med et utsøkt kjøkken med lokale råvarer.
Les mer om programmet her: www.trondelagkaffefestival.com
Det er SCA Norway som står bak dette arrangementet. SCA står for Specialty Coffee Association og representerer nettverk i mer enn 70 land. Tidligere i år gjennomført SCA Norway NM i Kaffekunst under SMAK 2017 på Lillestrøm.
Langøra Kaffebrenneri er vertskap og Norsk Kaffebrennerlaug har det praktiske ansvaret for arrangementet.