Nyheter

Prior-eggene er blitt sunnere.

Mer jod i Prior-eggene

Ett Prior-egg gir nå 20 prosent av daglig anbefalt inntak av jod til voksne og 30 Prior av daglig anbefalt inntak til barn.

Publisert Sist oppdatert

­Nortura har i samarbeid med Felleskjøpet testet økning av jod-innholdet i kraftfôret til verpehøner, og gjennom dét økt innholdet i egg fra ca 35 til 50 mikrogram pr 100 gram egg.

– Økningen ser ikke stor ut, men den er av betydning. Når det kommer til jod skal vi ikke ha for lite, men heller ikke for mye. Hvor mye jod vi trenger er avhengig av alder. Nivået av jod i Prior-egg bidrar til økt inntak av jod i befolkningen, men tar samtidig hensyn til at små barn trygt skal kunne spise egg uten at inntaket av jod blir for høyt, sier produktgruppesjef Kjersti Sørby i Nortura i en pressemelding.

Slik merkes eggekartongene. Foto Nortura

Eggekartongene til Prior får nå et rødt hjørne med informasjon om økt jod-innhold. Eggene som er rike på jod er allerede i butikk, og merking på pakkene kommer fortløpende.

Jod er et viktig næringsstoff som mange får for lite av, spesielt gravide, ammende og de som ikke spiser hvit fisk. Derfor er det fra før tilsatt ekstra jod i kraftfôret til melkekyr for å øke innholdet i melk.

Powered by Labrador CMS