Nyheter

(Foto: Colourbox)

McDonald’s mister rettighetene på Big Mac

Etter en varemerkesøknad fra den irske konkurrenten Supermac’s, har McDonald’s mistet varemerkebeskyttelsen for Big Mac og MC i EU, det melder The Telegraph.

Publisert Sist oppdatert

McDonald’s har i lengre tid hevdet at navnet Supermac’s er for likt deres eget, og har dermed klart å utestenge irene fra store markeder som Storbritannia og resten av EU.

European Union Intellectual Property Office (EUIPO), som er EUs patentmyndighet, har imidlertid slått fast at McDonald’s ikke kan bevise unik bruk av Big Mac merkevarenavn som en burger eller restaurant. Big Mac-beskyttelsen har eksistert helt siden 1996.

Supermac’s har om lag 100 restauranter i Irland og ble grunnlagt i 1978. De har vært i konflikt med McDonald’s siden 2015, da de planla å ekspandere til England og resten av landene i EU.

Selv om McDonald’s nå har tapt kampen om bruken av Big Mac og Mc som varemerke, og andre aktører i markedet har anledning til å ta i bruk disse navnene, har burgergiganten mulighet til å anke noe de trolig vil gjøre ifølge The Telegraph.

Powered by Labrador CMS