


Nyheter
- Det vakre fjordlandskapet, byr på matopplevelser i verdensklasse. Her bugner det av førsteklasses råvarer som fisk og sjømat fra de rene fjordene, hjort og sau som har beitet i de bratte liene, oster ystet på støl, frodige epletrær og sprudlende sider, sier Dirk Kohlmann som er assisterende landbruksdirektør ved Fylkesmannen i Hordaland. Han leder styringsgruppen for Fjord Norge.
Under Grüne Woche, som er en av verdens største messer for mat og landbruk, skal matinteresserte fra hele verden få smaken på fjord og fjell og få øynene opp for at maten i regionen er en reise verdt i seg selv.
Det er stor bredde i smaksopplevelsene som tilbys i Fjord Norge. Noe av det som skal vises frem på Grüne Woche er frukt, bær og den perlende sideren som stadig øker i popularitet. Fersk og foredlet sjømat, tang og tare, kjøtt fra den gamle rasen Vestlandsk Fjordfé og kjøtt fra villsau er noen av smakene som vil bli servert på matmessen. Det vil også svartfjes og hjort som får sine unike smaker ved å beite på kystlyngheien, tang & tare i fjæresteinene, og på urter og planter i fjellet.
Budeien og seterkulturen er også med. Dette er genuin tradisjonskost. Her kan det fortelles mange historier om livet i fjellet, og om hvordan man fra gammelt av har tatt vare på og foredlet råvarene. Til for eksempel internasjonalt anerkjente oster. Verdens beste ost 2016 fra Møre og Romsdal, Kraftkar, er med til Berlin sammen med flere andre prisbelønte oster fra Fjord Norge regionen.
Selv om råvarene skapes på tradisjonelt vis, viser produsentene og kokkene stor evne til å presentere maten på en spennende og nyskapende måte. På messen serveres blant annet gravlaks med trøffeltang eggerøre og villsautartar med honning og ramsløk.
Syv av deltakerne er fra restaurant og overnattingsbransjen, og de legger alle stor vekt på at mat skal være en viktig del avopplevelsene i Fjord Norge.
- Vi gleder oss stort til å vise frem alle de flotte produktene som kommer til å representere Fjord Norge sin matkultur på en glimrende måte, og vise at smaksopplevelsene står i kø i vår region, sier Kohlmann.
Kami Skotholmen, Brubekken Gardsmeieri, Drågen Smokehouse, Romsdalsgårdene, Smia Mett og Go
Hjørnevikbua restaurant, Reksta Villsau, Marås Hjort, Opplev Undredal, Svanøy Røykeri
Utne Hotel, Alde Sider, Tekslo Seafood, Myrdal Gard, Voss Gardsslakteri
Lothes Mat og Vinhus, Energihotellet, Nyyyt AS, Fjordfegarden, Grønvik Gard