


Nyheter
Det sier adm. dir i Matmerk Nina Sundqvist i en pressemelding: - I sommer har vi testet folks matinteresse med en uhøytidelig test på Facebook og vi er overveldet over engasjementet. Godt over 6000 har latt seg teste, smiler Sundqvist. Dessuten har 40 prosent av disse fått toppskår, og kan med rette kalle seg «Helt chef».
- Det norske folk blir stadig mer matbevisste og -interesserte. Derfor synes vi det er på sin plass at også folket får en representant i Spesialitets fagjury, som til nå har bestått av kokker og andre matfaglige. Folket må også få si sin mening. Det er jo tross alt de som skal handle det i butikken, mener Sundqvist.
Fagjuryen (bildet på toppen) velger ut hvilke produkter som blir godkjent for å bruke Spesialitet-merket, og gjennom dette garanterer at produktet er en unik smaksopplevelse. Fagjuryen er uhildet, sier Sundqvist. De er uavhengige og har ingen egeninteresse når de velger hvilke produkter de slipper gjennom nåløyet. Det er kun mat og drikke i det øvre sjiktet av sin kategori, basert på spesielle, norske råvarer eller laget etter særegne oppskrifter som kan bli godkjent som Spesialitet, forteller hun.
For å bli vurdert til en plass i fagjuryen må man først utføre en kunnskapstest på http://gourmeteret.spesialitet.no/. Deltakere med godt resultat blir så oppfordret til å sende inn et motivasjonsbrev der de må forklare hvorfor de ønsker en plass i juryen. Fem finalister skal så kjempe mot hverandre under finalen som avholdes på matfestivalen Matstreif 2. september. - Vinneren får være med og teste noe av Norges beste lokalmat, sammen med noen av Norges fremste matfolk, sier Sundqvist. - Reise og opphold på fagjuryens fire årlige møter er selvfølgelig dekket. Fantastiske smaksopplevelser får de på kjøpet!