Nyheter

Mat- og musikkfestival på Youngstorget

Torsdag 12. oktober rydder MatPrat og by:Larm Youngstorget og inviterer til ByLam 2017.

Publisert Sist oppdatert

Varmelamper, lun stemning og en gate viet til god mat og musikk står på agendaen. ByLam blir garantert høstens store festivalbegivenhet, sier prosjektleder for ByLam i MatPrat, Benedicte W. Siland. Og programmet for dagen? Det får du her.

Fjorårets suksess gjentas

Merker du fortsatt savnet etter årets festivalsommer? Fortvil ikke, MatPrat og By:Larm gjentar fjorårets suksess med ByLam 2017. Festivalen går av stabelen torsdag 12. oktober på Youngstorget fra klokken 11.00-20.00. ByLam er en matfestival som forener det beste av mat og musikk. By:Larm står for musikken og MatPrat står for råvaren lam.

ByLam var svært suksessfull med flere tusen besøkende i fjor, og var derfor noe både by:Larm og MatPrat ønsket å gjenta. Mat og musikk er jo som to gode venner som gjør seg best i selskap med hverandre. I tillegg er norsk musikk og matkultur virkelig satt på verdenskartet og vi mener derfor det er på sin plass med en festival som feirer nettopp dette, fortsetter Siland.

Det internasjonale norske lammet

Lammekjøtt er faktisk mer enn kun høst- og påskemat og gjør seg også godt som hverdagsmat resten av året.

Lammekjøtt kan spises året rundt, hvor tilbehøret og tilberedningen kan varieres i det uendelige. Sprit opp hverdagsmaten med lam med inspirasjon fra ulike verdenshjørner. Lek deg med chili, ingefær eller utenlandske krydder og urter for å gå utover tradisjonsrettene som vi så godt kjenner, det skaper et spennende måltid, sier matrådgiver i MatPrat André Wrengbro.

I tillegg til et variert smaksbilde, kan råvaren spises av alle på tvers av kulturer og kontinenter. Dette er med på å skape smakfulle og kreative retter som kan by på god inspirasjon. Lammekjøttet er saftig og godt, og preges i smak av beiting i utmarkas ville terreng, og passer godt i kombinasjon med ingredienser fra hele verdens kriker og kroker, avslutter Wrengbro.

Sceneprogram for ByLam 2017

11.30: Inge Bremnes

17.00: Ila Auto

18.15: PASHA

19.00: Kåring av byLam 2017

19.15: Casa Murillo

Festivalen har fri entré og gratis konserter.

Klokken 18:45 vil en jury bestående av ulike fagfolk, deriblant matblogger og -forfatter Aicha Bouhlou, artist og bonde Håvard Øyrehagen og Peter Eikeland fra by:Larm kåre den beste lammeretten hvor vinneren får prisen årets ByLam 2017 samt et innovasjonsbidrag fra MatPrat.

På menyen står høyaktuelle artister, samt deilig streetfood fra utvalgte foodstrucks og restauranter. Du vil få lam tilberedt i en helt ny innpakning og med nye smaker. Foodtrucker og boder vil servere lammeretter med spennende og alternativ tilberedning av det norske lammet, avslutter Siland.

Blant tilbyderne finner du Melt Grilled Cheese, BA53, Aleppo Bahebek, The Cure, Haralds Vaffel, Helt Rå, Crepes and More, 4Gringos, Metervare, Mere Suppe, Nannestad VGS og Kompass & Co.

Alle rettene koster kun 50 kr

Powered by Labrador CMS