Nyheter

Rømmegrøten fra Rørosmeieriet falt i smak hos Ina Lundereng Vårvik, Karen Oline Sneve og de andre RBK-spillerne.

Lanserer økologisk rømmegrøt fra Røros

Nok et økologisk meieriprodukt fra Rørosmeieriet er på vei ut i butikkhyllene. Nå lanseres Røros Rømmegrøt, og den aller første smaken fikk kvinnelaget til RBK.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er utrolig stolte over å kunne lansere økologisk Røros Rømmegrøt, basert på et av våre kjerneprodukter, Røros Rømme, i en region med sterke tradisjoner for rømmegrøt. Vi ønsker å starte lokalt og lykkes på hjemmebane først, sier meieribestyrer Trond Lund i en pressemelding.

Som Rørosmeieriets øvrige produkter er også rømmegrøten basert utelukkende på økologiske ingredienser.

– I økologisk drift får det naturlige livet i jorda bestå, og naturen kan jobbe i sitt eget tempo. Der graset gror sakte, blir mjølka ekstra god, fremholder Lund.

Har bestilt fire tonn

Det er ingen tilfeldighet at RBK-jentene ble de første til å få en smak av det nye produktet. Hovedsponsoren Coop Midt-Norge er nemlig også den største kunden for Rørosmeieriet. Når det skulle signeres ny sponsoravtale mellom dagligvaregiganten og RBK, ble spillere og trenere invitert med for å feire det hele med rømmegrøt fra Røros.

– I Trøndelag er vi veldig stolte av både fotballen og lokalmaten vår. Da var det artig å la RBK-jentene være de første som får smake på den nye rømmegrøten, og feire at vi samtidig signerte en forlengelse av sponsoravtalen med laget, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Som tilbehør fikk RBK-spillerne også servert spekemat fra Oppdal.

– Har du en god råvare, så er det enkelt å lage god mat. For oss i Coop Midt-Norge er det viktig å bidra til å sikre at gode, lokale produkter skal være tilgjengelige for forbrukeren. Samtidig så støtter vi reisen til lokale matprodusenter som er viktige for regionen vår. I første omgang har vi bestilt fire tonn rømmegrøt til våre butikker, sier lokalmat-ansvarlig Kjetil Kvarteig.

Rømmegrøten kommer for salg i utvalgte Coop-butikker i Midt-Norge i uke 23.

Samarbeidsprosjekt i Røros

Rømmegrøt-satsningen har kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Rørosmeieriet, Primar og Rørosmat. Mataktørene i Røros-regionen har over mange år vært kjent for å samarbeide godt.

– Det er fint å tenke på at dette er et produkt vi ikke hadde kunnet komme med om vi ikke hadde hatt det samarbeidet vi har. Vi har fått gode tilbakemeldinger på smakstester så langt, og den så også ut til å falle i smak hos RBK-jentene. Den er rund og god i smaken, og så synes jeg personlig at den blir enda litt bedre med en klatt Røros Smør oppi, sier Trond Lund.

Powered by Labrador CMS