


Nyheter
Rådet fra Camilla Andersen, nyansatt ernæringsfysiolog hos Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og medlem av juryen for NM i sunn fast-food, er helt klart.
Det er ikke vanskelig å slutte seg til kostrådene hvor vi oppfordres til å spise mye grønnsaker og mindre mettet fett. De største kildene til mettet fett i kostholdet vårt er meieriprodukter og kjøttprodukter. En enkel måte å redusere inntaket av mettet fett på, er ved å gi større plass til grønnsaker på tallerken, sier Camilla Andersen til bladet FastFood. Hun synes det er gledelig at helseminister Bent Høie nå går løs på mettet fett.
Camilla Andersen
Helseministeren har oppskriften klar. Han vil vennlig dytte forbrukerne i retning å ta sunnere valg. For å få til det, må matbransjen redusere andelen mettet fett i produktene, det må bli flere nøkkelhullsvarer og tydelig merking, og myndighetene må gi folk god og tydelig informasjon. Jeg opplever at folk ønsker seg sunnere alternativer, sier Høie.
Nylig inviterte Høie matvarebransjen til et dialogmøte. Målet er å få til en møteplass for produsenter, matvarekjedene, helsemyndighetene og forskningsmiljøer. Det klare budskapet fra helseministeren var at bransjen må hjelpe forbrukerne til å bli sunnere.