Nyheter

NYE GODTEPOSER: Dagens smågodtposer skal fjernes fra hyllene, og størrelsen på smågodtposene reduseres med rundt 62 prosent. Bildet viser forskjellen på de to. FOTO/Gaute Gjøl Dahle

Krymper smågodtposene

– Dagens smågodtpose rommer 1,5 kilo godteri, og det mener vi er for mye. I KIWI jobber vi hele tiden for å gjøre det enklere å velge sunt. Derfor lanserer vi flere nye tiltak for å redusere salg av sukkerholdige varer, og ett av dem er nye, mindre smågodtposer, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Publisert Sist oppdatert

Dagens smågodtposer skal fjernes fra hyllene, og størrelsen på smågodtposene reduseres med rundt 62 prosent.

Bent Høie: - Jeg er imponert

Til stede under rapportlanseringen på Sentralen i Oslo var helse- og omsorgsminister Bent Høie, og en rekke helse-, dagligvare- og kostholdseksperter.

Jeg er imponert, sa Bent Høie i det han gikk opp på scenen før han fortsatte:

Et godt kosthold er viktig. Vi har mye å tape på å ikke gjøre noe, og mye å tjene på å gjøre noe. Tiltakene KIWI nå gjennomfører, som mindre godteposer, er jeg veldig glad for. Det er tiltak vi vet virker, og som er i tråd med arbeidet vårt, understreket helse- og omsorgsministeren.

«Smågodt i farta»

KIWI presenterte også flere tiltak for å redusere salget av sukkerholdige varer. Blant annet lover KIWI at de aldri skal starte en priskrig på smågodt.

KIWI lanserte også den nye serien «Smågodt i farta». Serien består av 100-250 grams begere med oppkuttet frukt og grønnsaker. I forbindelse med påsken skal prisen per beger følge hektoprisen på vanlig smågodt.

Påsken er høytid for godteri, og det skal selvfølgelig være lov til å kose seg! Samtidig ønsker vi i KIWI å inspirere til et sunnere og grønnere kosthold. Derfor lover vi at frukt- og grøntserien «Smågodt i farta» skal være like billig å plukke med seg som tradisjonelt smågodt, understreker KIWI-sjefen.

Kutter 172 millioner sukkerbiter

KIWI har også et ambisiøst mål om å kutte innholdet av sukker i varene de selger med 10 prosent frem til 2020.

Totalt skal vi kutte 430 tonn sukker årlig. Det tilsvarer 172 millioner sukkerbiter i året. De første tiltakene er allerede innført. Vi har redusert sukker i First Price-brus med fem prosent, og First Price-saft med 30 prosent. Samtidig lanserer vi sukkerfrie alternativer som First Price Fruktbrus og Appelsinbrus, sier Bjørkøy.

Powered by Labrador CMS