Nyheter

Haftor Rokseth konstaterer at pølser fremdeles er bestselgeren. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

’Konseptet passer meg som hånd i hanske’

Stort sett i balanse

Publisert Sist oppdatert

Ikke et vondt ord kjeden jeg tidligere var tilsluttet, men YX-Norge passer meg som hånd i hanske. For jeg driver en nokså sammensatt virksomhet, som betinger at jeg har stor frihet som kjøpmann.

Haftor Rokseth uttrykker seg diplomatisk. Butikken hadde i fjor et resultat over bransjesnittet, men butikken har ikke vært noen gullgruve. Innehaveren kommenterer:

Driften har stort sett gått i balanse i alle år, uten de store overskuddene. Jeg har vært mer opptatt av å investere i og bygge ut servicetilbudet som vaskehall, solsenger, tilhenger- og liftutleie og maskin for nøkkelfiling, enn å produsere store overskudd som utløser tilsvarende høy skatt.

Er nøkkelfiling lønnsomt? Neppe, hvis jeg regner på tidsforbruket. Litt idealisme i dette jeg skifter også batteri i armbåndsur; jeg har ønsket å bygge en servicebutikk for Malm-samfunnet. Det har vært viktigere enn å produsere store overskudd, som utløser tilsvarende høy skatt; så ærlig skal jeg være. Aller viktigst er det å ha en ryddig drift.

Populære tilbud

Om ikke disse små servicefunksjonene jeg har puttet inn i driften, er så lønnsomme, så er de populære tilbud som bidrar til å stoppe handelslekkasje. Må våre lokale, trofaste kunder kjøre over tre mil til Steinkjer for å få filt en nøkkel eller byttet batteri i armbåndsuret, fyller de samtidig handleposene.

Storkioskdriften er naturligvis pilaren i virksomheten, med mat og drikke som kategorien som bidrar med høyest bruttoavanse. Nå er makrotrenden et stadig sunnere mattilbud også på Øra i Malm? Jeg prøver å følge med. Kjedesortimentet er aldeles utmerket for meg, og jeg tilpasser konseptet til lokalmarkedet. Som jeg har full anledning til i YX Betjent.

Sunne alternativ

Sunne alternativ? Joda, det kommer mer og mer. Jeg har fått bagetter på menyen, i tillegg til varmmaten, og det fungerer. Det kommer nok mer frukt og grønt etter hvert, sier Haftor Rokseth, som driver storkiosk i videste forstand med sjokkselger for godteri is og rekvisita, dagligvarer, lesestoff og spill.

Han har driften under huden; den er forbløffende stabil: Jeg fører logg over omsetningen, som følger nøyaktig den samme bølgegangen gjennom uker, sesonger og år. Kurvene kan legges oppå hverandre. Fordelen er at vi kan planlegge nøyaktig turnus og bemanning, sier Haftor Rokseth til bladet FastFood.

Powered by Labrador CMS