Nyheter

Kongen av pølser med 96 % kjøttandel

Leiv Vidar har hyret inn Jan Vardøen til å lage tidenes eksklusive pølsemeny for Narvesen, Kongen av pølser – med 96 prosent kjøttandel.

Publisert Sist oppdatert

I utgangspunktet skal 133 av totalt 354 Narvesen-butikker selge alle fire varianter. Alle 354 vil ha IPA-pølsa.

De fire variantene er:

  • IPA-pølsa: Med India Pale Ale. 95 % kjøtt. Krydret med muskat og pepper. Toppet med rødløkrelish.
  • Kongepølsa: Krydret grov pølse med hele 96 % kjøtt. For den kresne. Toppet med skogsoppsalat.
  • Vardøen BBQ: Med BBQ-krydder og muskat og pepper. 96 % kjøtt. Toppet med Jan Vardøens ’hemmelige’ BBQ-saus.
  • Fennikel: Med fennikelfrø. 96 % kjøtt. Toppet med italiensk tomatsalat.

Så i fellesskap trender

Leiv Vidar tok kontakt med Jan i fjor, og han var umiddelbart positiv til et samarbeid , opplyser salgs- og markedsdirektør Hans Olav Hole i Leiv Vidar:

Vi så i fellesskap på trender i markedet som går i retning av mer kvalitet, høyere kjøttandel, grovere pølser, nye smaker og komplettmåltid med tilpasset tilbehør på smaksretninger som både var mulige å produsere og som samtidig hadde reell mulighet for å treffe på smak og spiseopplevelse mot forbruker.

Måtte legge om produksjonen

Hva har vært den største utfordringen med å få dette til?

Å klare å produsere pølser med så høy kjøttandel på det utstyret vi har på anlegget i Hønefoss. Vi måtte derfor både kjøpe nytt utstyr og legge om produksjonsrutinene. I tillegg måtte vi få Grünerløkka Brygghus til å produsere IPA-ølet uten gluten, for å sikre at vi ikke fikk allergener inn på anlegget vårt på Hønefoss, til IPA-varianten, opplyser Hans Olav Hole.

Bildet på toppen: Jan Vardøen i full sving under prelanseringen i Grünerløkka Brygghus mandag.

Powered by Labrador CMS