Nyheter

Klart for gourmetgatekjøkken på hjul

Inntil 20 mobile gatekjøkken som serverer gourmetmat, vil innta gatene i Oslo i sommer, men bare på dagtid.

Publisert Sist oppdatert

Det melder osloby.no. For 12 år siden sa daværende byrådsleder Erling Lae (H) nei til å fornye leiekontraktene med mobile kebab-kjøkken. Dette på grunn av massiv forsøpling. Nå har Høyre-byrådet altså snudd, og i forrige uke vedtok bystyret enstemmig en prøveordning med gourmetkjøkken på hjul.

Blir trolig permanent

Hallstein Bjercke (V), byråd for kultur og næring, håper at det vil gjøre Oslo til en bedre by å spise ute i.

- At man også kan få gourmetmat på gaten vil gjøre byen enda mer spennende både for turister og byens befolkning, sier Bjercke.

Han håper at både nye aktører og noen av de etablerte restaurantene vil søke om å få sette ut ambulerende kjøkken. En jury vil vurdere kvalitet og konsept, det blir ikke først til mølla.

Gode erfaringer

En av vognene skal stå på Rådhusplassen, men ellers er ikke plasseringen bestemt.

Grunnlaget er erfaringene fra i fjor sommer, da flere ‘food trucks’ opererte i hovedstadens gater knyttet til ulike jippoer.

Bildet på toppen: Den rødmalte foodtrucken som turnerte fram til Smak for Alle, traff sentrumsblink med street food. (Foto: Smak for Alle)

Street food kan og bør være av høy kvalitet. (Foto: Tore Lie)

Powered by Labrador CMS