Nyheter

(Foto: AKA)

Kjøper 22 sentralt beliggende eiendommer

AKA har hatt bensinstasjoner i eiendomsporteføljen siden juni 2015, forteller daglig leder Paal Haakensen. – Nå øker vi fra 2 til 24 stykker, og det mener jeg vi skal håndtere godt. Alle stasjonene er i dag profilert som Shell/7-Eleven, og vi har etter hvert tilegnet oss god kunnskap om hvilke krav og rutiner også denne type leietaker har.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpet som ligger litt utenfor AKAs hovedsatsning, som er utleie av næringseiendom til dagligvarehandel. Målet er likevel å leie ut førsteklasses handelseiendommer til førsteklasses samarbeidspartnere.

Og vi stiller de samme kravene til oss selv uavhengig av hvilket navn leietakeren vår har, meddeler Haakensen.

Investeringssjef Hallvard Thoresen utdyper:

Hvilken handelskategori en leietaker tilhører er nødvendigvis ikke avgjørende for et eiendomskjøp, og oppfyller eiendommen de kriteriene vi har satt internt, vil den alltid vurderes som en potensiell god investering.

Denne porteføljen var interessant ikke bare fordi leietakeren er solid og profesjonell, og kontraktene er lange, men også fordi eiendommenes beliggenheter er svært gode, forteller Thoresen.

Her er oversikten over hvilke eiendommer som nå overtas av AKA.

Dette er virkelig gode handelspunkter, og her er det alltid mye folk på farten og stor trafikk. Dette var derfor en handel vi ikke kunne si nei til.

Sentrale beliggenheter

Eiendommene er hovedsakelig lokalisert sentralt på Østlandet, men befinner seg også i Sør- og Midt-Norge. Her er oversikten over hvilke eiendommer som nå overtas av AKA:

Drivstoff til egne stasjoner

Reitangruppens samarbeidsavtale med Shell fra 2007 utløper om to år, og da skal samtlige av stasjonene AKA nå har kjøpt omprofileres til YX 7-Eleven. YX er også en del av Reitangruppen, og på sine hjemmesider forteller de at det er en logisk avgjørelse at de fra 2019 velger å selv levere drivstoff til egne stasjoner.

Vi skal dra nytte av et felles verdigrunnlag og ønsker å være kundenes førstevalg som stoppested langs vei, sier Odd Reitan i pressemeldingen fra YX.

Både Reitan Convenience og YX ser frem til videre vekst med spennende konsepter og at de gleder seg til å satse videre sammen.

Planen fremover er nå å gjøre unna en del nødvendige arbeider på eiendommene, i samarbeid med Reitangruppen, sier en fornøyd investeringssjef.

Med dette blir Reitan Convenience AKAs tredje største leietaker i antall leieforhold. KIWI og REMA 1000 på topp har fortsatt klart flest kontrakter med AKA. Selger av eiendommene er Gasolin Handelseiendom Holding AS. Megler i transaksjonen har vært Malling & Co.

(Kilde: AKA)

Powered by Labrador CMS