Energistasjoner

Fra venstre; Line Toft, leder Innsamling og Marked i Mental Helse Ungdom, Silje Christine Austveg, faglig leder hjelpechat for Mental Helse Ungdom og Kjetil Foyn, leder for Bærekraft og Kommunikasjon i Circle K.

Juleaksjon for Mental Helse

For tredje året på rad bidrar Circle K med en krone per fylling og lading mellom 1. og 24. desember til Mental Helse Ungdom. Bidraget skal gå til deres arbeid med hjelpechatten for unge som sliter psykisk.

Publisert Sist oppdatert

­De to siste årene har denne juleaksjonen gitt 2,4 millioner til Mental Helse Ungdoms arbeid for å hjelpe unge som sliter og opplever tunge perioder i livet.

Krig og økte levekostnader gjør ikke situasjonen enklere, og mange unge tar kontakt med Mental Helse Ungdom for første gang.

Den tyngste tiden for mange

Pågangen er stor fra unge voksne mellom 18-36 år. Mennesker som sliter med ensomhet, depresjon, angst og tanker om å ta sitt eget liv, trenger en som kan lytte og kanskje hjelpe til litt videre på veien. Desember og jula er den tyngste tiden på året for veldig mange.

Økt bemanning og utvidede åpningstider

– Samarbeidet med Mental Helse Ungdom føles veldig meningsfylt. Vi i Circle K ønsker å bidra til trygge gode lokalsamfunn og har et spesielt engasjement rundt unge i en sårbar situasjon. Økt bemanning og utvidede åpningstider på tjenesten der sårbare unge kan få hjelp av et fantastisk frivillig team, er noe vi mener er viktig å støtte opp under. Flere stasjonsansatte og ansatte på servicekontoret i Circle K er i dag frivillige i chatten. Det synes vi er fantastisk flott og noe vi er veldig stolte av, sier Kjetil Foyn, leder for kommunikasjon og partnersamarbeid i Circle K.

Over 100 frivillige i aksjon

Generalsekretær Adrian Tollefsen i Mental Helse Ungdom takker Circle K for det de gjør for organisasjonen.

– Samarbeidet med Circle K har gjort det mulig for oss å utvide tilbudet fra tre til fem dager i uken, og fra 25 til over 100 frivillige. Hver eneste krone betyr mye. Tusen, tusen takk til Circle K, og alle de som fyller og lader i desember, fra alle oss i Mental Helse Ungdom, sier Adrian Tollefsen.

Powered by Labrador CMS