Nyheter

Jevnt løp mellom ribbe og pinnekjøtt – kalkun er utfordrer

Ferske tall fra en undersøkelse utført av YouGov i november 2019 på vegne av MatPrat, viser at den tradisjonsrike menyen med ribbe eller pinnekjøtt fortsatt er nordmenns soleklare julefavoritter. Og de geografiske skillene i landet er som før.

Publisert Sist oppdatert

40 prosent velger ribbe når de blir spurt om hva de helst vil ha til middag på julaften, mens pinnekjøttet er en klar nummer to med 39 prosent. Kalkun er det tredje mest populære alternativet på julebordet, med 10 prosent.

­­­­ De nye tallene bekrefter hvor viktige julematen er for oss nordmenn, til jul skal vi kose oss litt ekstra og da er tradisjonene viktig, sier kommunikasjonssjef Marthe Helene Bogerud i MatPrat.

Det er fortsatt ribbe som dominerer på Østlandet og pinnekjøtt er mest populært på Vestlandet, slik det alltid har vært. Kalkunen er størst på Sørlandet, men likevel foretrekker 50 prosent av sørlendingene ribbe og 24 prosent pinnekjøtt. I Trøndelag og Nord-Norge spiser 57 prosent ribbe og 34 prosent pinnekjøtt.

Riskrem er fortsatt favoritt-desserten i landet (37 prosent), multekrem på andreplass med 17 prosent og 10 prosent foretrekker karamellpudding. Men også desserten viser noen regionale forskjeller: multekremen er desidert mest populær i Trøndelag og Nord-Norge, og karamellpuddingen har flest spisere på Østlandet.

Dette vil vi helst spise på julaften: (totalt for alle aldersgrupper)

1) Ribbe (40 prosent)

2) Pinnekjøtt (39 prosent)

3) Kalkun (10 prosent)

4) Skinkestek (6 prosent)

5) Lutefisk (5 prosent)

6) Torsk (5 prosent)

7) And (5 prosent)

8) Koldtbord (4 prosent)

9) Vegetarmat (4 prosent)

10) Pizza (3 prosent)

Les mer om bladet

Bestill abonnemnent

Last ned bladet elektronisk

Følg oss på Facebook

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

PRØVELES EN UTGAVE GRATIS!

Powered by Labrador CMS