Nyheter

Nok en gang går Vipps til topps i YouGov sin årlige kåring av beste merkevarer. Foto: Vipps

Her er Norges topp 10 merkevarer 2022

Vipps tok for tredje år på rad førsteplassen i YouGov BrandIndex norske image-rangering. På topp-ti listen finner vi også Kiwi, Tine, Freia og Gilde.

Publisert Sist oppdatert

­Hvert år utarbeider YouGov en global og en norsk rangering av merkevarer som presterer spesielt bra, skriver selskapet i en pressemelding.

Vurderes ut fra seks ulike parametere

Rangeringen er utarbeidet ved hjelp av indeksscoren til YouGovs Brandindex, som vurderer ut i fra seks forskjellige image-parametere: kvalitet, generelt inntrykk, verdi for pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshet.

Vipps og Nrk på topp

Den norske topp 10-listen sammensatt av merkevarer med norsk eller nordisk opprinnelse.

Vipps er igjen på førsteplass i 2022. Nrk TV inntar igjen andreplassen foran Kiwi på tredjeplass. Finn.no tar fjerdeplassen og Tine havner på femteplass. På niende- og tiendeplass finner vi henholdsvis Freia og Gilde i årets kåring.

Samsung debuterer blant topp 10 og er eneste merkevare som ikke har en Nordisk opprinnelse på den norske rangering. Ellers er Norges topp 10 tilnærmet uendret sammenlignet med 2021-kåringen.

Sterkeste fremgang for Hurtigruten

Flere nordmenn reiste innenlands efter koronakrisen og kanskje derfor er Hurtigruten merkevaren med størst økning i image. Hurtigruten har økt sin score med 4,1 poeng fra 8,5 til 12,7 i 2022.

Norwegian er den andre klatreren på listen og har økt sin score med 3,8 poeng, hvilket indikerer at reiselysten generelt har vokst blant nordmenn etter år med korona.

Samsung topper den global image-rankingen

International IT og mediegiganter dominerer den globale imageranking.

Samsung er på førsteplass i den globale image-rangeringen som er basert på data fra 38 BrandIndex-land, og tar dermed førsteplassen fra Google, som var fjorårets vinner. YouTube tar tredjeplassen og Netflix ligger på fjerdeplass. Den singaporeanske e-handelsplattformen Shopee runder av topp-5.

Om rankingen:

BrandIndex er en daglig måling av nordmenns oppfatning av mer enn 350 merkevarer. I Norge intervjuer YouGov BrandIndex 100 personer hver dag, som er representative for den generelle befolkningen, og spør om deres holdninger til forskjellige merkevarer. Data er innhentet fra 28. september 2021 til 27. september 2022.

Powered by Labrador CMS