


Nyheter
I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen klare.
Blant årets nominerte har vi Godt Brød, Hurtigruten, ArktiskMat og Under. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Vippa i Oslo 11. november.
- Vi er beæret over å bli nominert til Matprisen! Vi er kjempestolte over at Arktisk Mat, som startet som et lite skoleprosjekt, drevet frem av elever i samarbeid med lokalt næringsliv, nå er nominert til en av Norges gjeveste priser. Dette gir oss drivkraft og motivasjon til å fortsette med å promotere matlidenskapen og mathåndtverket, samt øke kompetansen til neste generasjon med ‘mat-helter’, stråler Per Tor Tørrisen, prosjektleder for ArktiskMat, som er nominert i kategorien Årets formidler.
- Vi er ekstremt stolte av å bli nominert til Debioprisen. Lokale, sesongbaserte og Debio-sertifiserte økologiske råvarer er fundamentalt for kjøkkenet vårt. Vi satser på sunn og bærekraftig mat som hverdagsmat - med en deilig, varm skål av ramen nudelsuppe, sier daglig leder David Quist i Hrimnir Ramen.
MatprisenHeinrich Jung, HedmarkJon-Frede Engdahl, OsloStokkøya-gruppen, Trøndelag | Årets kjøkkenREST, OsloSÖL, RogalandUnder, Vest-Agder |
Årets produsentHomlagarden, HordalandIlle brød, OsloSalsus, Hedmark | Årets formidlerArktiskMat, NordlandBak maten - en podcast om bærekraftBondens Marked Norge |
KokkeprisenDaniel Jamal Elhomsi, OsloMette Beate Evensen, TrøndelagTommy Østhagen, Oslo | Årets storkjøkkenGodt Brød, Oslo, Akershus, Trøndelag, Hordaland, RogalandHurtigrutenLava Oslo, Oslo |
DebioprisenHrímnir Ramen, OsloTilstede mat og mer, Vest-AgderTrasti og Trine, Finnmark | UtfordrerprisenNKLSandnes kommune, RogalandVGs matbørs |
Barne- og ungdomsprisenBydel St.Hanshaugen, OsloHolt læringstun, TromsSteinerbarnehageforbundet |
- For sjette gang arrangerer vi en prisutdeling for de som bidrar til å skape en bedre og mer smakfull verden. Måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp, sier juryleder for Matprisen 2019 Idun Bjerkvik Leinaas.
Årets jury består, i tillegg til Idun Bjerkvik Leinaas, av Andreas Viestad (forfatter og matskribent), Ingrid Kleiva Møller (fagrådgiver i Framtiden i våre hender), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde Korsvold Gård), Morten Karlsen (direktør innkjøp og verving, NHO Reiseliv), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget), Hanne Frosta (verksmester på Ulvsnesøy) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).
Les mer om juryen for Matprisen 2019 og de nominerte.
Matprisen arrangeres i samarbeid med Coop, Meny, Rema 1000, Millum og Matinfo, Tine, Økologisk Norge, Nores, Grundig, Norges Bondelag og Vippa!