Nyheter

Ille brød er nominert i kategorien Årets produsent. (Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen)

Her er de nominerte til Matprisen 2019

De nominerte til Matprisen 2019 er:

Publisert Sist oppdatert

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. Her er årets nominerte!

Arktisk Mat (FOTO: Lovise Myrnes Steinrud)

I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen klare.

Blant årets nominerte har vi Godt Brød, Hurtigruten, ArktiskMat og Under. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Vippa i Oslo 11. november.

Hrímnir Ramen, Oslo (Foto: Anne Valeur)

- Vi er beæret over å bli nominert til Matprisen! Vi er kjempestolte over at Arktisk Mat, som startet som et lite skoleprosjekt, drevet frem av elever i samarbeid med lokalt næringsliv, nå er nominert til en av Norges gjeveste priser. Dette gir oss drivkraft og motivasjon til å fortsette med å promotere matlidenskapen og mathåndtverket, samt øke kompetansen til neste generasjon med ‘mat-helter’, stråler Per Tor Tørrisen, prosjektleder for ArktiskMat, som er nominert i kategorien Årets formidler.

- Vi er ekstremt stolte av å bli nominert til Debioprisen. Lokale, sesongbaserte og Debio-sertifiserte økologiske råvarer er fundamentalt for kjøkkenet vårt. Vi satser på sunn og bærekraftig mat som hverdagsmat - med en deilig, varm skål av ramen nudelsuppe, sier daglig leder David Quist i Hrimnir Ramen.

MatprisenHeinrich Jung, HedmarkJon-Frede Engdahl, OsloStokkøya-gruppen, Trøndelag Årets kjøkkenREST, OsloSÖL, RogalandUnder, Vest-Agder
Årets produsentHomlagarden, HordalandIlle brød, OsloSalsus, HedmarkÅrets formidlerArktiskMat, NordlandBak maten - en podcast om bærekraftBondens Marked Norge
KokkeprisenDaniel Jamal Elhomsi, OsloMette Beate Evensen, TrøndelagTommy Østhagen, OsloÅrets storkjøkkenGodt Brød, Oslo, Akershus, Trøndelag, Hordaland, RogalandHurtigrutenLava Oslo, Oslo
DebioprisenHrímnir Ramen, OsloTilstede mat og mer, Vest-AgderTrasti og Trine, FinnmarkUtfordrerprisenNKLSandnes kommune, RogalandVGs matbørs
Barne- og ungdomsprisenBydel St.Hanshaugen, OsloHolt læringstun, TromsSteinerbarnehageforbundet

- For sjette gang arrangerer vi en prisutdeling for de som bidrar til å skape en bedre og mer smakfull verden. Måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp, sier juryleder for Matprisen 2019 Idun Bjerkvik Leinaas.

Årets jury består, i tillegg til Idun Bjerkvik Leinaas, av Andreas Viestad (forfatter og matskribent), Ingrid Kleiva Møller (fagrådgiver i Framtiden i våre hender), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde Korsvold Gård), Morten Karlsen (direktør innkjøp og verving, NHO Reiseliv), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget), Hanne Frosta (verksmester på Ulvsnesøy) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).

Les mer om juryen for Matprisen 2019 og de nominerte.

Matprisen arrangeres i samarbeid med Coop, Meny, Rema 1000, Millum og Matinfo, Tine, Økologisk Norge, Nores, Grundig, Norges Bondelag og Vippa!

Powered by Labrador CMS