Nyheter

Havregrøt på middagsmenyen

Nisjerestauranter er i skuddet. Og kundene går ikke som katten rundt den varme grøten, de bestiller grøt i restauranten, og spiser den med stor lyst. I New Youk har OatMeals™ stor suksess med eksklusiv havregrøt i utallige varianter.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver bladet FastFood i sin siste utgave. Gründer og daglig leder Samantha Stephens til daglig bare Sam eller Chef Sam er født og oppvokst i Fairfax, Virginia, men dro til New York City for å studere psykologi og fransk ved Baruch College. Men hennes sterke matinteresse og gleden ved å kunne oppleve metropolens blomstrende restaurantliv, ble grunnlaget for et såkorn i dobbelt forstand: Hun leste seg til de store helsemessige fordelene knyttet til havre.

Et stramt stusdentbudsjett fikk henne til å tenke enda videre: Hva med å lage havregrøt til spennende middagsretter? Hun begynte å eksperimentere å jazze opp grøttallerkenen!

Underveis hadde hun fått fast jobb i en investeringsbank, og dermed innsikt i kanaler til finansiering.

I ferier og på fritiden studerte hun matjournalistikk, gikk inn I deler av kokkefaget og kurset seg i Business Management. Og for å gjøre en lang historie kort: Hun våget å åpne en liten grøtbutikk. Eller grøtcafé, om man vil.

Åpnimngsdagen var 27. juni 2012. OatMeals ble en liten sensasjon en mediahit. Mediene fastslo at hun hadde revolusjonert den tradisjonelle oppfatningen av havregrøt som noe av det enkleste som kan serveres på et frokostbord: Havregrøten var blitt oppgradert til en eksklusiv middagsmeny med f.eks. bacon (bildet på toppen).

Chef Sams originale grøtretter er sammen med cafeen blitt et varemerke, OatMeals™, som forutsetter at bare de aller beste råvarene brukes.

Interiøret er intimt og hyggelig, innenfor rammen for ‘fast casual’.

Powered by Labrador CMS