Nyheter

Valget falt på noe så uvanlig som en tradisjonell norsk vaffel med fenalår og blåmuggost.

Haralds Vaffel årets 'ByLam 2016'

sterk konkurranse fra mange av hovedstadens beste foodtrucks og serveringssteder, var det Haralds Vaffel som stakk av med prisen for årets ByLam – den beste retten på ByLam 2016.

Publisert Sist oppdatert

I

MatPrat viet en hel matfestival til norsk lam, og inviterte hovedstadens befolkning til mat, musikk og underholdning på Youngstorget i går. En rekke av byens beste foodtrucks og serveringssteder serverte utradisjonelle lammeretter, og konkurrerte i kåringen årets ByLam 2016. Den som stakk av med seieren serverer normalt vafler ut av soveromsvinduet på Haralds Hårdrådes plass i gamlebyen i Oslo.

Fikk også stipend

Dette var digg, jeg visste jo ikke at jeg skulle få en pris. Jeg hadde regnet med å vinne litt, hvis jeg vant konkurransen, men jeg visste ikke at det var en så fin pris. Det var helt nydelig, sa gårsdagens vinner, Jonathan Larsson i Haralds Vaffel til NRK Østlandssendingen.

Prisvinneren kan ikke bare smykke seg med tittelen årets ByLam 2016, han fikk også et stipend fra MatPrat på fem tusen kroner til å utvikle nye spennende retter med lam.

Vinner- vaffel

De som kåret vinneren av årets ByLam 2016 var en jury bestående av juryleder og direktør i MatPrat Dag Henning Reksnes, Tjodunn Dyrnes fra matbloggen Smaken av Oslo, Anne Mette Johansen som er kommunikasjonssjef i NytNorge, sous-chef fra Plah Elene Beutler, og sauebonde Thomas Aale. Valget falt til slutt på noe så uvanlig som en tradisjonell norsk vaffel med fenalår og blåmuggost.

Det er jo bare ”ment to be”, man hører jo det. Det er superdigg. Litt salt, litt søtt. Det er helt perfekt og med digg ost i midten. Det er nydelig, sa gårsdagens vinner Jonathan Larsson til NRK.

Powered by Labrador CMS