Nyheter

’GRØNTiKJØTT’ interessant for convenience

KJØTTBOLLE+GRØNT er et helt nytt innovativt produkt, utviklet innenfor forskningsprosjektet ’GRØNTiKJØTT’ av Jæder Ådne Espeland AS. Det er også interessant for convenience.

Publisert Sist oppdatert

Utviklingsarbeidet er, vel å merke, gjort med viktige innspill fra våre prosjektpartnere, presiserer Gry Surdal, markedskoordinator i Jæder Ådne Espeland AS, som eier prosjektet.

Siden starten av 2015 har vi jobbet for å utvikle kjøttprodukter med et høyt innhold av grønnsaker.Resultatet for vårt prosjekt er en meget smakfull kjøttbolle som inneholder en tredjedel nøye utvalgte grønnsaker, sier Surdal, som synes det må være lov til å skryte litt av det nyutviklede produktet: En velsmakende, ferdigstekt kjøttbolle som er perfekt til barnemenyer, men selvsagt også til tapas, i alle typer pastaretter og på buffé.

Unikt produkt

Dette er et unikt produkt i markedet. Her får du redusert kjøttinntaket uten at det går på bekostning av smak. I tillegg får du i deg mer grønnsaker og bidrar til god råstoffutnyttelse. Dette har markedet ventet på,.

Interessant for convenience? Ja. Særlig hvor det kjøres barnemeny, kan det bidra til et mer ernæringsmessig riktig måltid. Det passer også inn i alle typer pastaretter eller sharingmenyer.

Mottakelsen? Vi har presentert smaksprøver på ulike messer og har sjelden fått så god respons på et nytt produkt. Kundene ber nesten alltid om flere smaksprøver, opplyser Gry Surdal.

’GRØNTiKJØTT’

Den overordnede ideen for forskningsprosjektet ’GRØNTiKJØTT’er å utvikle bærekraftige og sunne hverdagsprodukter bestående avkvernet kjøtt med en høy andel grønnsaker.

Prosjektet ønsker å utvikle en ny kategori bearbeidede kjøttproduktersom er ernæringsmessig optimale og har helsefortrinn bygget på forskningsbasertkunnskap. Prosjektet startet i 2015 og vil pågå ut 2017.

Med seg i prosjektgruppenhar Jæder Ådne Espeland AS: Fjordkjøkken, Fjordland, Norrek, Arne B. Corneliussen,Nordic Choice Hospitality Group, Nofima, Animalia ogGdansk University of Technology.

Hovedmålene til prosjektet er å etablere ny bruk av grønnsaker i sunne og bærekraftige kjøttprodukter.Målet er å komme fram til minimum fem hverdagsprodukter med engrønnsaksandel på opp mot 49 prosent.

Positivt tillegg

Utveksling av kompetanse og verdier mellombedriftene kommer som et positivt tillegg:

  • Helsemessige fortrinn:Redusere forbruk av rødt kjøtt, samt øke inntak av grønnsaker. Forske på omsamspillet mellom kjøtt og grønnsaker bidrar til hittil ukjente helsefordeler.
  • Miljømessige fortrinn:Mulighet for bedre råstoffutnyttelse. I dag blir mye av grønnsakene sortert bortpå grunn av størrelse, form og farge. I prosjektet kan vi fokusere på å utnytteukurant råvare.
Powered by Labrador CMS