


Nyheter
Skjønt tapssluk, snuoperasjonen har vært bevisst målrettet. Titalls millioner er investert i fornyelsen av konseptet, ombygging av restaurantene innbefattet.
I år vil vi gå i «cash» pluss også etter overhead, fremholder Nina M. Jutkvam Nørve, markedsdirektør i Dolly Dimple’s, til bladet FastFood nr. 4-2015 som nå er under distribusjon.
Restaurantdriften er i godt pluss allerede, og vil i år gi en EBITDA på 14 millioner hvis vi når budsjett, og det tyder alt på at vi gjør i Dolly Dimples Drift AS, som vil omsette for ca. 230 millioner. Vi sikter oss innpå et overskudd på EBITDA samlet sett for hele kjeden og det er mange år siden sist, poengterer Jutkvam Nørve. Ny, frisk egenkapital er tilført flere ganger. Godt å ha og langsiktig eier, som er NorgesGruppen Servicehandel AS, .
Strukturendringen har tatt utgangspunkt i markedsutviklingen. For ti år siden var Dolly Dimple’s-konseptet à la carte, som konkurrerte med alle andre à la carte-restauranter. Kjeden fanget ikke tidlig nok og godt nok opp at den nye generasjon gjester ikke ville bruke like lang tid på å kjøpe og nyte et godt måltid som gjestene på begynnelsen av 2000-tallet. Riktignok var restaurantene giret ikke bare for ’inhouse’, men også for ’delivery’ og ’takeaway’. Men 40 prosent av omsetningen var knyttet til ’inhouse’.
For å gjøre en lang historie kort: Dolly Dimple’s er blitt ’fast casual’, som vil si en ’quick service-restaurant’ med høy kvalitetsprofil. Takeaway og delivery er blitt mye viktigere enn ’inhouse’. Det betinget en ombygging av restauranten til selvservering (bildet på toppen). Som betyr at gjesten får en meny ved ankomst, går til kassen og bestiller og betaler. Maks 15 minutter senere får han eller hun den bestilte pizzaen utlevert i utleveringsdisken (bildet under).
Fremdeles er det mulig å nyte måltider ved bordet. Men brus eller mineralvann og kaffe hentes i selvbetjeningsdisken med dispenser og kaffemaskin. Det betales ikke ekstra for påfyll. Ved bordet får gjesten servert pizzaen i løpet av 1520 minutter, eller etter eget ønske.
Clouet er at alle pizzaer har det kvalitetsstemplet Dolly Dimple’s har opparbeidet, også når det gjelder pizzaen som leveres innen et kvarter for takeaway.
Les hele historien i magasinutgaven. Bestill abonnement: britt@askmedia.no