Nyheter

Forbrukerne vil ha mer kunnskap om kjøtt

Hvor sunt er det å spise kjøtt? Hvilken mat kan og skal vi produsere i Norge? Er rødt kjøtt en klimaversting? Er det etisk å holde produksjonsdyr? Og har Norge verdens beste dyrevelferd? Dette er aktuelle spørsmål knyttet til norsk matproduksjon – og som mange forbrukere stiller seg.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse utført av Opinion Consumer Stories 2018 viser at forbrukerne i større grad enn før reflekterer over matvalgene sine og konsekvensene av disse. Og en undersøkelse utført av Epinion, 2017 på vegne av MatPrat viser økt interesse for dyrevelferd, medisinbruk, samt etikken rundt kjøttproduksjon.

Vi opplever at norske forbruker ønsker å vite mer om hvordan kjøttproduksjon foregår og om hvilke betydninger den har i klimasammenheng og når det gjelder dyrevelferd og humanhelse. Det serveres mange ulike meninger, påstander og fakta og det blir brukt ulik informasjon som gjør det vanskelig for folk å danne seg et godt bilde av helheten og virkeligheten. Sammen med Animalia inviterer derfor MatPrat til en dialog og meningsutveksling om norsk kjøttproduksjon på Kulturhuset i Oslo førstkommende lørdag, sier Dag Henning Reksnes, Direktør i MatPrat.

Blant deltagerne er Hilde Valbjørn Hagelin, daglig leder i Anima, Anja Bakken Riise, leder i Fremtiden i våre hender, Sigrid Bonde Tusvik, komiker og samfunnsdebattant, og filosof Henrik Syse.

Powered by Labrador CMS