Nyheter

Fjøsnissebrus fra Felleskjøpet ble enormt populær, og er utsolgt før jul. Nå lanserer bondesamvirket sin egen solbærsaft laget på solmodne solbær fra Telemark. Foto: Felleskjøpet Agri

Fjøsnissebrus utsolgt

Før jula setter skikkelig inn er Felleskjøpet allerede utsolgt for nykommeren Fjøsnissebrus. Nå kommer en annen nyhet som skal gi julens riskremdessert en helt ny dimensjon.

Publisert Sist oppdatert

­Det første året med Fjøsnissebrus ble et skikkelig førjulseventyr for Felleskjøpet. Etter lanseringen i slutten av oktober gikk det ikke mange dagene før bondesamvirket skjønte hvor det bar.

– Vi tappet et antall flasker ut ifra hvor mye vi vanligvis selger av mat- og drikkevarer. Dette skulle derimot vise seg å være noe helt annet! Vår største avdeling på Kløfta solgte nesten 1000 flasker på ti dager, sier kategorisjef Maren Dahl i Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

Etterspørselen var til tider så stor at varene knapt kom inn i butikken før de gikk ut igjen. Nå er alle butikkene til Felleskjøpet så godt som utsolgt for de edle dråpene laget på solmodne bringebær fra norske bønder. Planleggingen av neste års produksjon er allerede i gang.

– Planen er klar: Neste år skal vi gjøre Fjøsnissebrusen vesentlig større, sier Maren Dahl.

Felleskjøpet Solbærsaft finnes nå i alle Felleskjøpet-butikker landet rundt. Foto Felleskjøpet

Lanserer egen solbærsaft

For kunder som ikke får tak i Fjøsnissebrusen har Felleskjøpet samtidig gjort en utvidelse av matkategorien under egen merkevare. Nå er nemlig selskapets egen solbærsaft å finne i alle Felleskjøpets 100 avdelinger og samarbeidende lag.

Produktet føyer seg inn i kategorien sammen med blant annet fjøsnissebrus, havrebarer og potetchips, og har noe til felles: Alle er laget i hovedsak på råvarer fra norske bønder.

Solbærsaft er produsert på solmodne bær fra Jonsås gård i fruktbygda Sauherad i Telemark, og er tappet av velkjente Epleblomsten.

– Vi ser allerede at dette også er et produkt som slår godt an ute hos kundene våre. Vi har også forsøkt, og solbærsaft passer ypperlig som ingrediens i rød saus til julas riskrem, fremholder kategorisjef Maren Dahl.

Powered by Labrador CMS