Nyheter

FastFood 6/2016 er ute nå

– Vi ser starten på en spennende utvikling for fisk i convenience, sier Sara Møllebakken i Sjømatrådet. Se hva du kan lese om i årets siste utgave av FastFood.

Publisert Sist oppdatert

Papirutgaven av FastFood kommer ut seks ganger i året. I utgave 6/2016 kan du lese om følgende:

Fisk på menyen

Forbrukerne vil kreve mer fisk i convenience

Forbrukerne vil ha mer sunn fastfood. Det betyr at markedet vil presse fram mer sjømat på menyene i convenience.

Pølser og rødt kjøtt dominerer norske fast-foodmenyer. Sjømat utgjør et lite volum. Det positive unntaket er sushi, med catering, som har økt 100 prosent de siste fem årene, sier Sara Møllebakken i Sjømatrådet, hvor hun jobber som konstituert leder for det norske markedet.

Fish ’n Chips i tre verdensdeler

Fish ’n Chips er den første klassiske fastfood- rett, som oppsto på gaten i London midt på 1800-tallet. Den tok seg over Nordsjøen til Vestlandet, hvor den heter fishan. Retten står sterkt i tre verdensdeler

Foodtrucker

Gatebil helt til jul

Vi har hatt en fantastisk sommer som bare varer og varer. Vi er fremdeles ute med bilen flere ganger i uken, og det kommer vi til å fortsette med helt frem til jul.

Ti foodtrucker godkjent

Oslo kommune bebudet i fjor at de ville ha 20 foodtrucker på kommunal grunn, men målsettingen er så langt bare halvt oppfylt.

Tobakksbutikker

Pipetobakk og sigarer i 93 år

”Vi er en spesialforretning innen tobakk med ca. 90 sorter snus, pipetobakk og tilbehør, sigarer, sigaretter m.m.” Slik eksponerer WI-TO tobakksforretning seg på nettportalen tromso.no.

Anonym, men ikke død bransje

Tobkkshandel er en anonym bransje i dag, men ikke helt død. De fleste forretninger er naturlig nok å finne i Oslo, som f.eks. Sagen Tobakk.

Norge rundt

Flere sider med bransjenyheter fra hele landet:

”Feskekaka rett i handa”

Fronter GO’2 Grill

Gatekjøkken ble spiseri

Trippel M: Flaggskip i sør

Kro som arbeidstrening

Vafler på Aker Brygge

På rekke og rad i Sørlandsparken

Baksetemarerittet kan være over

Mat og Prat henger sammen i Lyngdal

Robotene overtar

”Vil revolusjonere fast food-bransjen”

Fire ingeniørstudenter ved Massachusetts Institute of Technology School of Engineering (MIT) har utviklet en fullt automatisert mini-restaurant kalt Spyce Kitchen, som kan komme til å revolusjonere fast food-industrien.

”Norges nye olje”

Tenkende roboter kan bli Norges nye olje, for nå er de også i ferd med å innta nye bransjer.

Ny gourmetburger hvert 10. sekund

Her er burger-roboten som vil kunne overta jobben for ansatte i burgersjappene.

Pizza leveres med drone

16. november leverte Domino’s Pizza Enterprises og Flirtey sin første pizza med drone.

For el-biler

Bygger hurtigladere i hele landet

Grønn Kontakt bygger hurtigladere for elbiler i høyt tempo, primært ved bensinstasjoner og i nærheten av servicetilbud.

Vil ha elbilistene inn til seg

Anders Kleve Svela hos Circle K ønsker å få elbilistene inn på sine stasjoner.

Jubileum

Nyheter fra Samkjøpsgruppens 25-årsjubileum:

Trønderrock for de første 25 år

10. og 11. november satte 150 medlemmer og leverandører hverandre stevne for å feire at Samkjøpsgruppen i Trondheim har nådd den respektable alder av 25 år.

Ble priset

Under banketten i Erkebispegården ble fortjente medlemmer og samarbeidspartnere priset til stor begeistring.

’Grossistene er ikke kjedenøytrale’

Markedet trenger sunn konkurranse og et grossistledd som er 100 prosent kjedenøytral i forhold til kundenes kjedetilknytning. Her svikter dere!

Det var adm.dir. Jörg F. Stehls klare budskap til grossistene da Samkjøpsgruppen nylig feiret sitt 25-årsjubileum i Trondheim.

’Har laget en mal for arenasalg’

GO’2 Arena AS har laget en mal for hvordan kjeden skal organisere kiosksalget på ulike idrettsarenaer.

Kjede

Langsom vekst, men går i pluss

Starbucks vokser i Norge, men litt i rykk og napp. I år er det kommet til bare én ny, på Aker Brygge. Men på nyåret er det klart for to nyåpninger.

Portrett: Joannis Cornelis Vendrig

Mr. Peppes som ble Mr. Starbucks

De aller fleste forbinder ham av gode grunner med Peppes Pizza. Men nå er det Starbucks som gjelder. Driften av kjeden her hjemme er over break-even etter tre år.

Faste sider

Bransjenytt

Flere sider med bransjenyheter.

Leverandørguide

Se nettutgaven her

FastFood kommer ut seks ganger årlig og setter søkelys på dagens og morgendagens serveringssteder for travle mennesker.

Les mer om bladet her

Lagre

Lagre

Lagre

Powered by Labrador CMS