Nyheter

Eureca engros oppretter Eureca-fondet

Dette for å sørge for fremtidig kvalitet i kokkefaget. Fondet, som årlig vil dele ut 100 000 kroner, skal støtte nye talenter med lidenskap for matlaging.

Publisert Sist oppdatert

"De siste årene har det vært utfordrende å rekruttere tilstrekkelig med dyktige mennesker til kokkeyrket. Bransjen som jobber med å sikre oss gode restaurantopplevelser sliter med å skaffe seg nok kvalifiserte kokker. Samtidig ser man at antall søknader til VG1 restaurant- og matfag har sunket jevnt og trutt.

For å øke rekrutteringen og interessen rundt yrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget oppretter Eureca engros derfor Eureca-fondet." Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet.

Deler ut 100 000 i året

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge.

- Skandinavia har utmerket seg de siste årene på store mesterskap, men det er fortsatt vanskelig å rekruttere unge nye kokker til yrket! Kanskje kan vi med Eureca-fondet bidra til at noen får sin drøm oppfylt, eller være til inspirasjon for noen som ønsker å teste seg i faget,» forteller Jens Petter Seljebu, markedssjef i Eureca engros.

- Eureca ønsker å skape en positiv vibe rundt kokkeyrket, og vise at det er mange fantastiske muligheter innen yrket og horecamarkedet.

Selskapet vil med sitt nye fond årlig dele ut 100 000 kroner. Fondet skal støtte nye talenter med lidenskap for matlaging.

Håper på et stort mangfold av søkere

Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med noe relevant til faget å søke. Fondet kan hjelpe med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller liten.

- Vi vil at alle som tenker at de fortjener eller ønsker hjelp vil søke, slik at de kan komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer. Alt fra de som har store drømmer til de som har et konkret mål,sier Seljebu.

Juryen som skal ta en endelig avgjørelse på hvem som får en del av fondet er sammensatt av seks fjes fra bransjen. Christer Rødseth og Thomas Ekenes-Fosback er begge kapteiner på hvert sitt kokkelandslag. Stig Werner Jørgensen er markedsdirektør i ASKO Servering, og redaktør i SMAK magasinet.

Jonas Werner Andersen har massiv erfaring innenfor Horeca, og er lidenskapelig opptatt av trender og nyskapning.

Ida Juliane Havnås og Seljebu fra Eureca engros sitter også i juryen.

- Sammen har vi en god miks til å se gjennom søkermassen, og vi gleder oss til å oppfylle noen drømmer. SØK, SØK oppfordrer en engasjert Seljebu.

Hvem kan søke?

For å søke må du enten være kokkestudent, lærling eller kokk, og bidraget må brukes på noe som er relevant til faget.

I søknaden må du fremlegge en plan på hva støtten skal gå til, og i etterkant må du sende inn dokumentasjon på hvordan du har brukt bidraget.

Dersom du er en av de heldige utvalgte, vil Eureca følge deg på selskapets sosiale kanaler. Bilder og/eller film må sendes inn i etterkant som igjen publiseres av Eureca for å vise at fondet har gått til gode formål. Dette igjen for å fremme faget.

Søknadsfrist: 20. juni - Utdelingsdato: 1. september Søknaden sendes til hei@eureca.no Merk med Eureca-fondet.

Powered by Labrador CMS