Nyheter

Fresh baked prosciutto pizza.Selective focus on the front part of pizza

Etterlysning: Er du Norges beste pizzabaker?

Amerikansk og italiensk

Publisert Sist oppdatert

Den 7. og 8. februar arrangeres Norgesmesterskap i Pizza på SMAK 2017, og siste frist for å melde seg på er allerede 1. desember. Her får Norges beste pizzabakere en gyllen mulighet til å vise sine kunster, og arrangøren vil gjerne ha flere påmeldinger fra kokker, bakere, pizzakokker og lærlinger.

Av: Karine H. Henriksen

Under forrige Smak-messe i 2014 ble det kåret en nasjonal pizzamester. Da konkurrerte alle i en klasse. Nyheten denne gang er at det nå skal konkurreres i to klasser og om en NM tittel i hver klasse.

Mette Løfblad, Oldermann i Kokkenes Mesterlaug Oslo som er teknisk arrangør av mesterskapet. Foto: Kvitebjørn foto

- Tykkbunnet amerikansk pizza har i mange år vært svært populært i Norge. Nå ser vi at interessen for tynnbunnet italiensk pizza øker markant, og da er det også naturlig at vi tilpasser NM-konkurransen til det, fremhever Mette Løfblad fra kokkemesterlauget i Oslo som er teknisk arrangør av mesterskapet.

Pizza World Championship

Hvorfor bør man melde seg på NM i Pizza?

Det er en morsom konkurranse der man får testet sine pizzakunnskaper og sin beste pizzaoppskrift. I tillegg får deltakerne tilbakemeldinger fra proffe dommere. Vinneren av hver klasse får dessuten en tur og deltagelse i Pizza World Championship 2017, 8. - 10. Mai 2017, Parma Italia, til en verdi av kr 15.000, sier prosjektleder for SMAK 2017 Torill Engelberg.

Hva betyr det å vinne et slikt mesterskap?

Vinnerne får masse heder og ære, en vandrepokal og det er potensielt god markedsføring for den som deltar og stedet man jobber for, sier hun.

Siste frist 1. desember

Det er fortsatt mulig å melde seg på konkurransen, men vær rask, siste frist for å melde seg på er allerede 1. desember.

Vi oppfordrer alle profesjonelle pizzabakere til å melde seg på, og være med å konkurrere om en NM-tittel når bransjen samles på SMAK 2017, sier Engelberg.

Mette Løfblads beste råd til de som skal delta er følgende;

- Vær kreativ, og ha tro på din beste pizza, råder hun.

Meld deg på NM I PIZZA her.

Her finner du oversikt over alle konkurranser på SMAK 2017

Norgesmesterskap i Burger 2017

Powered by Labrador CMS