Nyheter

Espresso House har rundt 60 kaffebarer rundt om i landet.

Espresso House-ansatte fikk ikke utbetalt lønn på flere måneder

Flere Espresso House-ansatte skal ikke ha fått utbetalt lønn på flere måneder. Kaffekjeden beklager og viser til kommunikasjonssvikt og systemfeil.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv har snakket med åtte ansatte som forteller om omfattende feil i utbetalingene.

Norges største kaffekjede, som med sine 60 kaffebarer på landsbasis, har rundt 1.000 ansatte. Noen ansatte forteller om å ha fått registrert færre timer enn de faktisk har jobbet, noen har fått feil timelønn, mens andre ikke har fått lønn på flere måneder.

Dette skyldes en kombinasjon av rutiner, kommunikasjonssvikt og systemfeil, opplyser selskapets Norges-sjef, May-Britt Østby.

– En systemsvikt som dette skal ikke skje, men det har det altså gjort, og vi har beklaget på det sterkeste til de berørte. Her har vi som arbeidsgiver gjort en altfor dårlig jobb. Vi er dypt fortvilet over konsekvensene feilen har ført med seg, og vi har jobbet hardt med å rette opp svikten, skriver hun i en epost til avisen.

Hun opplyser at alle saker som de er gjort kjent med og som er blitt bekreftet, er løst. Riktig lønn skal etterbetales «straks vi blir kjent med at feil kan ha skjedd og dette blir bekreftet», skriver Østby.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS