Nyheter

Undersøkelsen ble gjennomført i Sverige av YouGov i perioden 2. – 4. februar 2022 blant totalt 1017 menn og kvinner over 18 år. Foto: Circle K

Er det greit å låne toalettet uten å handle?

4 av 10 svensker sier nei og føler det forventes at de handler når de låner toalettet.

Publisert Sist oppdatert
I ferietiden er det mange som ferdes langs veiene og det gir økt trafikk på bensinstasjonene. Circle K i Sverige har undersøkt hva som forventes når kundene bruker toalettet på stasjonen.
– Da vi laget et kart over hvor folk kan låne toalettet, kom spørsmålet opp om hva kundene føler rundt det å bruke toaletter uten å handle. Siden meningene spredte seg i rommet, ønsket vi å finne ut hvordan det svenske folk føler det når de låner toalettet på stasjonene. Det viste seg å være et skikkelig vannskille med i utgangspunktet halvparten av hver side, sier Erika Söderlund, kommunikasjonssjef i Circle K.
37 prosent sier at de forventes å kjøpe noe, men bare 17 prosent sier at de alltid gjør det. 20 prosent sier at de vil la være å kjøpe noe over hvis butikken er full.
I den andre enden av skalaen sier 17 prosent at det ville være flaut å ikke handle hvis butikken er tom, selv om de generelt ikke tror det forventes av dem. Totalt tror halvparten av respondentene at et kjøp ikke er forventet, men bare 15 prosent sier fortsatt at de aldri kjøper noe.
– Vi vil understreke at alle alltid er velkomne til oss, uavhengig av deres behov. Spesielt i feriene når mange er ute på lengre turer med hele familien, så ønsker vi virkelig å oppmuntre kundene til å ta skikkelige pauser, avslutter Erika Söderlund.
Når man blir spurt om hva man vanligvis kjøper hvis man ”sympatiserer”, er bestillingen også klar. Først kommer søtsaker etterfulgt av brus, kaffe, vann, iskrem og mat i synkende rekkefølge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Convenience - nye saker på nett hver dag og 6 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Convenience
Nett og papir
3 mnd

49,- 205,-

KJØP

Convenience
Nett og papir
12 mnd

750,-

KJØP

Convenience
Nett
1 mnd

1,- 65,-

KJØP

Convenience
Nett
12 mnd

750,-

KJØP

Powered by Labrador CMS