KBS

For mange unge mennesker er stasjonsjobben den første smaken av arbeidslivet. For noen blir det et livslangt karrierevalg. På bildet Kristian Bertelsen, daglig leder på Circle K Økern. Foto: Terje Borud

En av to stasjonsansatte opplevde trakassering i fjor

Annenhver medarbeider i Circle K sier de er blitt utsatt for kunder som trakasserer dem på jobb det siste året.

Publisert Sist oppdatert

­– Dette er en del av et større samfunnsproblem, og rammer både servicemedarbeidere så vel som ansatte i skoler og helsevesenet, sier HR-direktør Nina Sandsbråten i Circle K Norge i en pressemelding.

Hun påpeker at serviceyrket er en populær vei inn i arbeidslivet for unge mennesker. For mange blir det et livslangt karrierevalg.

– Ingen fortjener å bli utsatt for trusler, trakassering og diskriminering, hverken på jobb eller ellers. Her må vi gjøre noe, sier Sandsbråten.

Derfor arrangerer selskapet torsdag 25. januar for første gang Kindness day, altså en dag for vennlighet og omtanke, på sine rundt 250 stasjoner over hele Norge.

– Hensikten er å støtte medarbeiderne på stasjonene våre, øke bevisstheten i samfunnet og ikke minst takke alle de gode kundene våre som alltid oppfører seg fint, sier Sandsbråten.

Hun snakker jevnlig med stasjonsmedarbeidere i selskapet, og får høre mye rart. Blant annet om tredjegenerasjonsinnvandreren som fikk beskjed om å reise hjem dit hun kommer fra. Og om eldre menn som i full offentlighet forsøker å få med seg hjem unge, kvinnelige stasjonsmedarbeidere.

– Sånt er helt uakseptabelt. Vi strekker oss langt for å ha fornøyde kunder, men alt har en grense. Du finner et stort antall spennende karrieremuligheter innenfor serviceyrket, og vi har fantastiske mange engasjerte medarbeidere som elsker jobben sin og står på for å skape gode kundemøter rundt om i landet. De fortjener å bli behandlet skikkelig, sier Sandsbråten.

Powered by Labrador CMS