Nyheter

Alt fra gudstjenester, konserter, quizer og stand-up blir nå holdt i drive-in-format. Du kan søke Medietilsynet om løyve til å kringkaste lyd via FM-nettet. – Det er flott at det blir tatt initiativ til kulturopplevelser i trygge omgivelser i en vanskelig tid,, og vi gjør vårt beste for å behandle søknadene så raskt som mulig, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet. Foto Thomas Hawk/Flickr

Drive-in-kino dukker opp over hele landet

Medietilsynet har behandlet nærmere 30 søknader om ulike drive-in-arrangement siden myndighetene iverksatte koronatiltak i mars. De fleste søknadene gjelder drive-in-kino.

Publisert Sist oppdatert

– Selv om folk sitter hver for seg i hver sin bil, ser det ut til at drive-in-kinoen skaper en fellesskapsfølelse i en tid der vi ikke har mulighet til å være s¨sosiale som vi vanligvis kan, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Medietilsynet har også fått søknader om drive-in-arrangement i form av gudstjenester, konserter, quizer og stand-up show.

– Det er flott at det blir tatt initiativ til kulturopplevelser i trygge omgivelser i en vanskelig tid. Vi i Medietilsynet ønsker denne typen arrangement velkommen, og gjør vårt beste for å behandle søknadene så raskt som mulig, sier Velsand.

Lyd over FM-nettet – løyve kreves

Drive-in-kinoene viser film i alle sjangrer, både for store og små.

– Selv om filmen blir vist utenfor den vanlige kinosalen, gjelder aldersgrensen for filmen på samme måten som på vanlig kino. Det er det greit å minne om, sier Velsand.

Lyden på et drive-in-arrangement blir gjerne sendt via FM-nettet til bilradioen. Slik kringkasting krever konsesjon fra Medietilsynet og frekvensløyve fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Dersom det er snakk om et kinofilm-arrangement, må kommunen gi løyve i tillegg.

– Å kringkaste lyd over FM-nettet er forbudt uten løyve fra myndighetene, så vi oppfordrer alle som går med planer om å sette opp et drive-in-arrangement, om å søke om de nødvendige løyver. Medietilsynet hjelper gjerne med veiledning, seir Velsand.

Hugseliste for å sette opp drive-in-kino:

Powered by Labrador CMS