Nyheter

Disse kan med rette kalle seg landets beste kokkelærlinger 2024: Til venstre Hanna Korvald, til høyre Selima Marzabekovna, og i midten lagleder Håvard Josdal Østebø. Foto: Thomas Floyd

Dette er Norges beste kokkelærlinger

Kokkelaget fra NKL Rogaland 2, Spiseriet/Stavanger Konserthus, gikk helt til topps i ASKO Servering Norgescup 2024 for kokke- og servitørlærlinger.

Publisert Sist oppdatert

­Vinnerlaget besto av Selima Marzabekovna og Hanna Korvald. Lagleder var Håvard Josdal Østebø, opplyser Norske Kokkers Landsforening (NKL) i en pressemelding.

På 2. plass kom NKL Trondheim 1 fra Le Bistro med Håkon Lie Knotten, Thorvald Nørsett og lagleder Sander Øen Omberg.

3. plass gikk til NKL Oslo 1. Laget besto av Oscar Sveen fra Stock, Lea Friis-Henriksen fra Vaaghals og lagleder Håvard Onsøyen.

Norges beste kokkelærlinger

– Vi kan jo ikke si noe annet enn at dette er vanvittig bra. Lærlingene har jobbet målbevisst med oppgavene, forberedt seg godt og trent mye. Så vi er superglade for å vinne ASKO, sier Håvard Josdal Østebø, lagleder for duoen fra NKL Rogaland 2.

– Jeg som lagleder er veldig stolt av lærlingene. Å ha de beste kokkelærlingene i Norge er helt rått, skryter han.

Stor oppslutning

ASKO Servering Norgescup i Stavanger for kokke- og servitørlærlinger samler hele mat- og måltidsbransjen. Og det har den gjort lenge for cupen er blitt arrangert siden 1987.

I de lokale kvalifiseringskonkurransene deltok hele 87 kokkelag fra 16 av NKLs foreninger.

I finalehelgen konkurrerte 42 kokkelærlinger og 20 servitørlærlinger om seks finaleplasser i «Norges største, viktigste og tøffeste konkurranse for kokk- og servitørlærlinger», skriver Norske Kokkers Landsforening.

Landets beste servitører

På servitørsiden gikk laget fra Oslo 2, Brasserie France, helt til topps. Det besto av lærlingene Anna Mikalo Nishimura og Sara Nordengen. Lagleder var Maria Hetager Suarez.

På 2. plass kom et annet lag fra hovedstaden, nemlig det fra Nedre Foss og Oslo Militære Samfund, bestående av Bellamy Everest Smaadal, Olav Mamen og lagleder Mathias Toresen.

Den siste pallplassen gikk til Trondheim 1, To Rom og Kjøkken. Laget besto av Fredrikke Koxvig Mathisen, Charlotte Sæther Lerstad og lagleder Sara Larson.

Kutt-matsvinn-prisen

Matvett, Norske Kokkers Landsforening og ASKO Servering delte ut «Kutt-matsvinn-prisen». Den gikk til det laget som hadde minst matavfall og en tydelig plan for å redusere sitt matsvinn under konkurransen.

Det var laget fra NKL Trondheim 1 Le Bistro som stakk av med prisen.

Powered by Labrador CMS