


Nyheter
Det er prosjektgruppen for Cafe & Convenience, som har valgt dette temaet. Gruppen består av Per Engen, ASKO; Raymond Wiig, Foodtech; Christine Sund, Orkla Foods; Torbjørn Ellingsen, Kysten Rundt; Erik Tønnesen, NorgesGruppen Servicehandel og Odd Henrik Vanebo, forlaget Lodiz AS.
Nå lyses konkurransen ut; Norgesmesterskap i Burger 2017. Her inviteres alle kokker, bakere og lærlinger til å delta i konkurransen under SMAK 2017. Konkurransen strekker seg over to dager torsdag 9. og fredag 10. februar. Det er dommertrioen ledet av Jørn Lie med Mona Halvorsen og Tuan-Khanh Nguyens som meddommere, som vil stå for bedømmelsen. - Vi vil ha den mest juicy, smakfulle burger med masse crisp! uttaler hoveddommer Jørn Lie.
Onsdag 8. februar vil det bli arrangerte burgerseminar. Hovedinnleder blir burgerentusiast Jonas Werner Andersen, kategorisjef i NorgesGruppen. Jonas jobber med «trend spotting» og har sine betraktninger om årsaker til at burger i dag er en stor snakkis i bransjen. Han vil dele innsikt om hvordan trender skapes og vise til eksempler på aktører som har stått for i spissen for den store Burgerbølgen.
Birgit Opland, driver av Opland Burger & Steak i Østbanehallen, vil fortelle historien om Opland-Burgeren: Råvarene styres bokstavelig fra jord til bord. Dyrene kommer fra utvalgte beiteområder i Gudbrandsdalen. Burgerne grilles i Jospergrillen med spesialkull fra Argentina. Bakteppet er Birgits hjemgård i Trøndelag, Opland.
Tarje Haakstad, eier og driver av Døgnvill Burger, omtales gjerne som "Mr. Burger". Han er forfatter av Burgerboka og vil fortelle fra egen oppvekst med burgeren og burgerhistorien så langt.
Du vil kunne lese mer om konkurransen og seminar på våre nettsider www.smak2017.no avslutter prosjektleder for SMAK 2017 Torill Engelberg, og oppfordrer alle landets burger entusiaster til å melde seg på i konkurransen og knive om NM tittelen.
(Presmelding.)