Nyheter

(Photo: Pablo Tosco/Oxfam via Flickr)

Den globale matvarekrisen i 2008 har ført til økt forbruk av fast-food

En ny rapport viser at det plutselige hoppet i pris på basisvarer førte til en økning i salg og forbruk av fast-food. En av forskerne bak rapporten er i Oslo i slutten av November.

Publisert Sist oppdatert

Den omfattene rapporten tar for seg konsekvensene av matvarekrisen i 2008 i 10 ulike land, over en fire års periode.

I land som Kenya, Bolivia, Indonesia, Pakistan, Vietnam og Zambia førte prisveksten på mat til at folk måtte jobbe hardere for å tjene nok til å fø sin egen familie. Resultatet var at de begynte å kjøpe fast-food ettersom de reiste fra jobb til jobb.

Rapporten "Precarious Lives: Food, Work and Care after the Global Food Crisis" er skrevet av forskere ved Insitiute for Development Studies og Oxfam, og ble utgitt i september 2016.

I anledning NFU-konferansen er Naomi Hossain i Oslo 24 og 25 november. På konferansen skal hun holde foredraget "A global moral economy? The politics of social protection in precarious times".

(NTB)

Powered by Labrador CMS