


Nyheter
Matstreif er festivalen for alle som lurer på hva som rører seg innen norsk mat og drikke, er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike produkter. Til Matstreif kommer lokalmatprodusenter fra hele landet for å vise frem det ypperste av hva det norske matfatet har å by på sesongens frukt og grønnsaker, fersk sjømat, særegne ost- og kjøttprodukter, lokalbrygget øl, sider og saft.
Her er noen av høydepunktene du ikke må gå glipp av på Matstreif i år:
For første gang arrangeres et eget Barnas Mastreif. Stedet er Tjuvholmen og datoen er lørdag 12. september. Her vil Norges bygdekvinnelag arrangere et kurs velegnet for barn mellom 5 og 15 år (i følge med en voksen), lørdag 11.00-12.00 og 13.00-14.00 i kursteltet på Tjuvholmen. Utenfor Astrup Fearnley vil Flying Culinary Circus lansere en ny potet og det blir potettema på aktivitetene. Norsk Sjømatråd vil delta med Havets Skattkiste.
Hele 190 produkter fra 53 produsenter er påmeldt. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug vil dele ut hedersprisen «Årets produkt» på scenen, Rådhusplassen fredag 11.09. kl. 12.30.
Det arrangeres en rekke konkurranser på Matstreif. En av dem er NM i Sjømat, der målet er å bidra til kompetanseheving og entusiasme til faget blant de som arbeider bak fiskedisken. Det blir også prisutdeling i NM i Kjøttfag, Årets Young Sommelier, Årets Øl og Årets Amatørkokk.
Søndag vil Food Truckene fortsette å holde åpent på Tjuvholmen, etter at Matstreif har rigget ned lørdag kveld. Her kan man ta søndagslunsjen i form av urban og hurtiglaget mat med norsk lokalmat som ingredienser, mens man kan følge med på NM i Streetbasket, som går av stabelen samme sted.
(Pressemelding.)