Nyheter

Sykdom og dårlig innhøsting betyr at det er langt færre appelsiner på verdensmarkedet enn normalt. Det får konsekvenser for juiceproduksjonen. Illustrasjonsfoto: Solveig Vikene, NTB

Dårlig appelsinhøst skaper juice-problemer

Sykdom og dårlig innhøsting betyr at det er langt færre appelsiner på verdensmarkedet enn normalt. Det får konsekvenser for utvalget av appelsinjuice i Europa.

Publisert Sist oppdatert

­Folk må belage seg på at det blir vanskeligere å få tak i appelsinjuice i butikkene og at den blir dyrere, ettersom juiceprodusenter sliter med å få tak i nok appelsiner.

– For å gjøre en lang historie kort, ingen får levert det de vil ha fra appelsinleverandørene. Det betyr at vi i bunn og grunn står overfor tomme hyller og manglende levering – og det gjelder ikke kun én leverandør, men alle i hele Europa, sier administrerende direktør for juiceprodusenten Rynkeby, Mark Hemmingsen, til FoodWatch.

Det er i hovedsak sviktende leveranser fra USA som har skylden for appelsinmangelen. På grunn av dårlig vær og sykdomsutbrudd har den amerikanske avlingen i år vært den dårligste på 100 år, ifølge Financial Times.

Hemmingsen tror prisen på en juicekartong vil stige som følge av appelsinmangelen. Spotprisen på opsjoner på appelsinjuice steg i begynnelsen av august fra 1,76 dollar til 3 dollar, og ventes å stige ytterligere.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS