Burger King med gjenbrukbare biobaserte krus

Et pilotprosjekt med gjenbrukbare drikkekopper laget av biobasert og resirkulerbart Sulapac-materiale i utvalgte restauranter, inkludert to Burger King-restauranter er på trappene. Det er Restel som starter prosjektet, skriver Packnews.

Det finske restaurant- og cateringselskapet Restel har startet et pilotprosjekt med gjenbrukbare «øko-kopper» i utvalgte Burger King- og Rax-restauranter, som selskapet driver i Finland. 

Piloten skjer i samarbeid med materialinnovasjonsselskapet Sulapac. Ved å bruke gjenbruksbegre til drikke fra Sulapac skal restauranter redusere avfall og CO2-utslipp og unngå skadelig mikroplastforurensning, opplyser Packnews.

Biobasert

Sulapacs Solid-materiale utviklet for gjenbrukbart servise er 100 prosent biobasert og produksjonen krever ifølge produsenten ingen farlige kjemikalier.

I tillegg etterlater Sulapac Solid ingen permanent mikroplast.

Brytes ned

– Alt vårt materiale kan brytes ned av naturlig forekommende mikrober. Derfor akkumuleres ikke Sulapac-materiale i næringskjeden, sier Peltola til Packnews.

Vaskes

Sulapacs krus brukes i de utvalgte pilotrestaurantene i to måneder. Kunden mottar koppen fra kassereren og returnerer den etter bruk i anvist innsamlingsbeholder. Kruset kan vaskes om lag 200 ganger. Når kruset har gjort jobben sin, tar Sulapac seg av resirkuleringen.

Powered by Labrador CMS