


Nyheter
Ole M. Kildahl, innehaver av Bakken Øvre Gårdsmat AS, kunne tilby ’Biffurger av storfe eller elg med fløte’ til kr. kr 60 (bildet). Burgeren produseres på gården ved Rokosjøen i Løten, hvor driften med gårdsmatproduksjon i forlengelsen, er basert 175 griser og 34 kuer.
Firmaet har også et stasjonært utsalg, en gårdsbutikk på Taigaen midt mellom Hamar og Elverum (Ånestadkrysset like ved Myklestad). Her tilbys bl.a. pultost, rømme og iskrem. Sortimentet av kortreist mat består ellers av tørrsaltet spekemat og hjemmelaget sylte, i tillegg til de populære gårdsburgerne. Selskapscatering er et annet bein gårdsmatbedriften står på.
Ingebjørg Akettun (bildet over) kunne tilby sikburger laget av egenfisket sik. Aketun Fisk er en liten familiebedrift i Fyresdal i Telemark. Her produseres fiskeprodukter av høy kvalitet basert på lokale fornybare naturressurser. Spesialiteten er foredling av selvfanget sik, ørret og røye, mens noe innkjøpt bl.a. gjedde, ørret og ål utvider varesortimentet.
Bedriften er banebrytende etter å ha fått konsesjon for oppdrett av fjellrøye. I Fyresvatn har Telemarkrøye nå 30 tonn med fjellrøye som er klare for slakting i det første godkjente oppdrettsanlegget i ferskvatn.
.