Mat på farten

Avinor lyser ut storkontrakter for kiosk og servering

Tilbudskonkurransen gir både små og store aktører mulighet til å drive virksomhet på seks av Avinors regionale flyplasser.

Publisert Sist oppdatert

Anbudet omfatter til sammen 20 lokaler på flyplassene i Tromsø, Alta og Evenes, Ålesund, Molde og Kristiansund. Totalt 7 kontrakter lyses ut.

– Dette er en anbudsrunde som er viktig for både Avinor, partnere og passasjerer, og som bidrar til regional verdiskapning og sysselsetting på og rundt lufthavnene, sier Joachim Lupnaav Johnsen, konserndirektør for kommersiell utvikling i Avinor.

Fem års kontrakt

Kontraktene har varighet på inntil fem år og en samlet verdi av i underkant 1 milliard kroner.

Det er lagt inn risikoreduserende tiltak. Blant annet kreves det ikke lenger fastleie på utsalgsarealer, kun omsetningsbasert leie og driftskostnader.

Regionalt særpreg med lokale aktører

Avinor ha som mål å tiltrekke seg attraktive og bærekraftige konsepter som appellerer til både lokale og tilreisende passasjerer. Samtidig ønsker man konsepter som bidrar til å støtte opp om lufthavnenes regionale identitet.

Avinor ser derfor etter partnere som kan representere regionen, og håper også å kunne tiltrekke seg lokale aktører.

Skal styrke den gode reisefølelsen

– Lufthavnens regionale identitet og atmosfære skal bidra til å styrke passasjeropplevelsen, og fremme den gode reisefølelsen. Vi håper å få interesse fra lokale aktører til konkurransen, og tror også at de vil oppleve at det er spennende å få mulighet til å sette sitt lokale preg på den lokale lufthavnen. Det kan potensielt bety mye for både lufthavnen og for markedsføringen av lokale aktører, avslutter Lupnaav Johnsen.

Anbudsdokumentene ble publisert på TendSign15. juni 2022 med referansenummer 21/07678.

Powered by Labrador CMS