Nyheter

Anheuser-Busch InBevs hovedkvarter fotografert i Leuven i Belgia. Illustrasjonsfoto: Reuters, NTB scanpix

Anora i partnerskap med AB InBev

Anora inngår partnerskap med AB InBev for å distribuere bryggerigigantens mest kjente ølmerker i horeca-markedet i Finland og Norge.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet starter fra 1. september 2023.

Partnerskapet dekker all horeca-distribusjon av AB InBev-merker som Corona Extra og Corona Cero, Stella Artois og Budweiser i det norske og finske markedet. Dermed styrke Anora sitt tilbud til horeca-markedet, som også betegnes som et nøkkelelement i selskapets vekststrategi.

– Vi er beæret og begeistret over dette partnerskapet med AB InBev. Vi har fokusert sterkt på å bygge vår tilstedeværelse og portefølje for horeca, og dette partnerskapet er nok et viktig skritt på denne veien. I tråd med vårt formål om å bringe det beste fra drikkeverdenen til nordiske forbrukere, kan vi med disse ikoniske ølmerkene i vår partnermerkeportefølje, tilby enda bedre service til våre horecakunder i Norge og Finland, sier adm.direktør Pekka Tennilä i Anora Group i en pressemelding.

– Vi er glade for å inngå en langsiktig avtale med en strategisk partner i Norge og Finland. Anora har vist enestående suksess de siste tiårene, med et utmerket rykte. Vi er glade for å gå hånd i hånd med Anora for å vokse våre sterke globale merkevarer, kommenterer Jerry Maguire, direktør for europeiske vekstmarkeder.

Børsnoterte Anheuser-Busch InBev er verdens største bryggeriselskap. Porteføljen rommer godt over 500 ølmerker, inkludert globale merkevarer som Budweiser, Corona og Stella Artois, og andre større internasjonale merkevarer som Hoegaarden og Leffe. Konsernet sysselsetter 167.000 personer i 50 land, og hadde rapporterte inntekter på 57,8 milliarder USD (ekskludert joint veture-selsaper og tilknyttede selskaper).

Anora er et merkevarehus for vin og brennevin i Norden. I 2022 var Anoras nettoomsetning 703 millioner euro og selskapet sysselsetter rundt 1200 personer. Anoras aksjer er notert på Nasdaq Helsinki.

Powered by Labrador CMS