Nyheter

(FOTO: GOOGLEMAP)

Amazon Go vil utvide

Publisert Sist oppdatert

Mange har spådd en massiv butikkdød i fremtiden. Nå tar internettgiganten Amazon.com Inc. opp kampen og skal muligens bygge opp til 3 000 nye kontantløse Amazon Go-butikker.

Innen detaljhandelen har man lenge snakket om hvordan internetthandelen truer de fysiske butikkene. Mye er fortsatt uvisst på denne fronten. Uansett har internettgiganten Amazon nå planer om å bygge 3 000 fysiske butikker under navnet Amazon Go, ifølge Bloomberg News og Finans.dk. Det vil i så fall gjøre dem til den største amerikanske convenienceaktøren.

De nye butikkene skal angivelig stå klare innen 2021, og hele konseptet er tuftet på selvbetjening der kunden bruker appen til Amazon for å komme seg inn i butikken. Kundene forsyner seg deretter av produktene, og kan gå ut når de er ferdige.

Teknologien bak appen er den samme som brukes i selvkjørende biler med kamera, maskinlæring og sensorer. Det gjør det mulig å registrere når produkter blir tatt ut av hyllen, eller blir lagt på plass. Når kunden forlater butikken, får de tilsendt en kvittering på at varene er betalt via kundens Amazon konto.

De nye butikkene vil bli en konkurrent til alle aktører innen conveniencebransjen. Ifølge Bloomberg er det ennå ikke bestemt om butikkene utelukkende skal selge conveniencemat, eller om det også skal selges dagligvarer i sortimentet. Amazon har ikke ønsket å kommentere denne saken ovenfor Bloomberg.

Per i dag har Amazone Go fire butikker hvorav tre er lokalisert i Seattle og en i Chicago. Den første butikken ble etablert i 2016.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=NrmMk1Myrxc[/embed]

Powered by Labrador CMS