Nyheter

Alt på stell hos Bislett kebab

Bislett kebab holdes av Mattilsynet fram som eksempel til etterfølgelse med hensyn til mathygiene. I alle seks restauranter er det forbilledlig rent og ryddig.

Publisert Sist oppdatert

Vi har egne kontrollører som anonymt oppsøker våre restauranter og sjekker forholdene, sier Tariq Aziz, som eier og driver Bislett kebab. Og som gjør det ordentlig.

I sommer ble det kjent at Mattilsynet har sjekket 49 gatekjøkken og kebabsjapper i Oslo. Sju ble umiddelbart stengt, 28 fikk forskjellige påbud mens bare 14 hadde alt på stell slik at de fikk ingen eller bare bagatellmessige kommentarer. Alle Bislett kebabs seks restauranter ble kontrollert, alle havnet i den siste kategorien.

Ikke veldig overrasket

Tariq Aziz er ikke veldig overrasket: Nei, vi har drevet med kebab i 20 år, og har aldri hatt problemer med Mattilsynet. Vi har et godt samarbeid med dem. Jeg synes de er både proffe og flinke og gjør en god jobb. De er opptatt av kvalitet og hygiene. Det bør alle være, sier han til Aftenposten.

Forbilledlig rent og ryddig.

Han poengterer at de satser på orden og kvalitet på alt fra arbeidsrutiner til råvarer. Alle våre ansatte får solid opplæring før de begynner og vi satser på å holde den samme standarden på alle restauranter. Gjestene skal være trygge når de spiser hos oss, sier Azis.

Risikobasert tilsyn

Jeg har selv vært på to av Bislett kebabs restauranter, og der fungerte alt veldig bra. Kolleger som har vært på de andre har også bare helt minimale kommentarer.

Hva som er bra? Det er rent og ryddig, de sjekker to ganger om dagen at temperaturene er som de skal være der maten ligger, og har i det hele tatt gode rutiner, kommenterer seniorinspektør Kari Dommarsnes i Mattilsynet.

(Kilde: Aftenposten)

Toalettet som det skal og bør være.

Powered by Labrador CMS