


Nyheter
Umoe Restaurants datterselskap Blender, samarbeider med Internasjonale HMSHost, og introduserer serveringskonsepter fra Asiatiske Wagamama til Youngstorgets lokale Fiskeriet, skriver Umoe Restaurants på sin hjemmeside.
Da Oslo lufthavn utlyste tilbudskonkurranse for nye serveringssteder, startet Blender et samarbeid med HMSHost International for å tilby de reisende en total opplevelse av internasjonale brands og lokale brands. Resultatet er et nytt Joint Venture-selskap og 10 forskjellige konsepter på Oslo lufthavn med syv års varighet.
«Vi har ventet lenge på å få utvide porteføljen vår med nye kvalitets-konsepter på Oslo lufthavn og det har vært et mål for oss å kunne drive serveringssteder på rød sone etter sikkerhetskontroll, slik at de reisende skal kunne oppleve et spennende mangfold og at flere aktører står for serveringen på OSL. Da tilbudskonkurransen ble utlyst, slo vi sammen kreftene våre med internasjonale HMSHost som i dag driver serveringskonsepter med en bred portefølje på flyplasser i hele verden. For oss var det viktig å jobbe sammen med noen som har erfaring med å drifte på flyplass, og som skjønner kompleksiteten», forteller Ronny Gjøse som i dag er administrerende direktør for Blender AS og som blir administrerende direktør og ansvarlig for å bygge opp det nye selskapet som har fått navnet HMSHost-UMOE F&B Company AS.
«Nå får vi endelig muligheten til å gi reisende et bredt tilbud som spenner fra friske sprøe salater, nystekte baguetter, via asiatisk gatemat til norsk sjømat gjennom det genuine og ekte Fiskeriet med opphav fra Youngstorget. Vi lanserer noen veldig spennende nyheter som for eksempel suksessrike Wagamama, Two Tigers, Burger King, TGI Friday’s, Oslo Sausage Co og vi er veldig glade for å kunne annonsere at vi har inngått et samarbeide med Bølgen & Moi for å lansere Bølgen & Moi for første gang på en lufthavn. Vi vil også videreføre og forbedre kjente favoritter som Peppes Pizza og La Baguette som i dag er en del av Umoe Restaurants sin portefølje.»
Sverre Helno, CEO i Umoe Restaurants sier følgende: «Vi er svært glade for vårt nye samarbeid med HMSHost International, et av verdens ledende serveringsselskap. Vi ser frem til å drifte nye høykvalitets konsepter og gi de reisende gode matopplevelser på Oslo lufthavn, Gardermoen. Joint Venture med HMSHost gir oss styrke og enda større muligheter til å ta større markedsandeler i et stadig mer krevende og internasjonalt marked på norske flyplasser»
Walter Seib, CEO of HMSHost International: “After our success in Finland, Sweden and Denmark, we’re thrilled to start operations in Oslo, the last Scandinavian market where we had no presence. Together with Umoe Restaurants and Blender we developed 10 high-profile concepts that fits perfectly in the ‘new’ Oslo Airport and Avinor´s vision.”
Øyvind Hasaas, Administrerende direktør Oslo Lufthavn AS har følgende uttalelse til kontraktstildelingen: «Vi ser frem imot et godt samarbeid med Blender og HMSHost, og mener de bidrar til at serveringstilbudet på Oslo Lufthavn blir enda bedre i fremtiden. Mange av restaurantene deres er godt kjente i Norge, mens nye navn og konsepter skal begeistre og glede de reisende når dørene åpnes i begynnelsen av 2017.»
Sverre Helno (fra v.), Ronny Gjøse, Øyvind Hasaas og Walter Seib er alle godt fornøyde etter signering av kontrakten.
Dette er noen av spisestedene HMSHost-UMOE F&B Company AS vil tilby på Gardemoen:
«Noe av det mest spennende vi skal gjøre er å skape en stor Food Court på ankomst innland som er i umiddelbar nærhet til Flytog-terminalen og ny ankomst for de innlandsreisende. Der vil vi tilby et spennende og bredt spekter av norsk og internasjonal mat», forteller Gjøse. «I tillegg til kjente og populære merkevarer, vil også sultne reisende kunne glede seg til to helt nye konsepter i Norge.»
Wagamama er en stor suksess i utlandet og tilbyr asiatisk mat og drikke. Stikkordene for Wagamama er sterke og gode smaker, eksotiske råvarer og retter du kanskje vil ha vansker med å uttale. Wagamama ble etablert i England i 1992 og har blitt en populær restaurant på den internasjonale restaurantscenen, gjennom å gjøre japansk-inspirert mat lett tilgjengelig. Menyen består av et fyrverkeri av farger, smaker og aromaer, og rettene er alltid tilberedt av ferske ingredienser, som gjør at maten er på sitt aller beste i det retten blir servert gjesten.
Som navnet antyder er det pølser som står på menyen. Her er det imidlertid ikke billige wienerpølser som gjelder, men gourmetpølser fra A. Idsøe basert på norsk matkultur, samt utenlandske klassikere. Vi er glade i pølser i Norge, og her er vi helt sikre på at alle pølse-elskere vil finne sin favoritt, og i tillegg til gode pølser vil vi tilby tilbehør som løfter smaksopplevelsen til nye gastronomiske høyder. Her er det rask og god mat for de som er på farten!
Kongen av flammegrillede burgere trenger egentlig ingen introduksjon og fortsetter tilby klassiske Whopper, sprø løkringer og alle de andre rettene som har gjort Burger King til konge. I Norge er Burger King en svært populær kjede, og har vært sterkt ønsket som del av mat-tilbudet på Oslo Lufthavn. Dette konseptet vil kunne dekke behovene for de reisende uavhengig av størrelsen på reisebudsjettet, og vil appellere til alt fra ansatte på flyplassen, barnefamilier på ferieturer, til reisende som trenger en rask, god og rimelig matbit i farten på vei hjem.
Ferske, nysmurte bagetter og deilige salater har gjort La Baguette til en vinner for travle reisende. La Baguette var først ute på det norske markedet med ferske nysmurte baguetter, akkurat som kundene ønsket det. La Baguette er et tidsriktig spisested, og Norges ledende "fresh-food" kjede. Hos La Baguette er baguetten helten og vi lager alle påleggssalater fra bunnen av. På menyen har vi også sprø salater som vi tosser med dine favorittingredienser. Og vi har selvsagt god kaffe, smoothies og herlige nybakte kanelboller.
Norges eldste og etter vår mening beste pizza har en naturlig plass på landets hovedflyplass, og vi er glade for å videreføre denne tradisjonen i årene som kommer. Peppes Pizza er det eneste serveringskonseptet som har vært i kontinuerlig drift på samme sted siden lufthavnen åpnet i 1998. De siste årene har Peppes Pizza gått gjennom en innovasjon, både med tanke på konsept og design, og ikke minst på menyen som vi tilbyr våre gjester. Uformell atmosfære, hyggelige omgivelser og en amerikansk pizzameny er grunnsteiner i Peppes. I tillegg til vår klassiske pizzalinje Classic Chicago, tilbyr vi også Premium Chicago med mer og bedre toppinger, Freestyle California med spennende toppinger på en tynn bunn, og Pure New York enkle rene smaker på tynn bunn.
Illustrasjon: Riss
Moderne asiatisk gastronomi som tilbyr sushi og nudelretter av høy kvalitet. Two tigers har allerede hatt suksess på en rekke andre flyplasser rundt om i verden og er utviklet i Asia i samarbeid med HMSHost. Konseptet er blitt en hit og er også spesielt populært hos asiatiske reisende og det sier vel sitt om kvaliteten.
Illustrasjon: Myriad
Fersk fisk og sjømat tilberedt mens du ser på, servert i hyggelige omgivelser. Et perfekt sted å få med seg det beste fra Norge før du drar fra landet. Her har vi videreført det unike som Fiskeriet på Youngstorget tilbyr; «verdensberømt» Fish & Chips, fiskekaker, rause rekesmørbrød, fiskesuppe og andre godsaker fra havet. Ønsker du å ta med noen smakebiter hjem, så tilbyr Fiskeriet et mindre utvalg produkter som er enkle å ta med videre på reisen, blant annet egenprodusert røykelaks og deilige hjemmelagede sauser til fisk og sjømat.
Illustrasjon: Riss
Hva åpner når?
Peppes Pizza (1. kvartal 2017)
Bølgen & Moi Food Garage (1. kvartal 2017)
Fiskeriet (1. kvartal 2017)
Humle & Malt (1. kvartal 2017)
Two Tigers (1. kvartal 2017)
TGI Friday's Bar (1. kvartal 2017)
Wagamama (sommeren 2017)
Burger King (sommeren 2017)
La Baguette (sommeren 2017)
Oslo Sausage Co (sommeren 2017)