Mat på farten

Mari Singstad i Circle K Norge ser tilbake på fem års samarbeid med Too Good To Go. Foto: Regine Dalen Birkeland, Circle K Norge

500 000 poser med mat reddet på fem år

I løpet av fem år har nordmenn reddet nesten 500 000 poser med overskuddsmat ved Circle K-stasjoner over hele landet.

Publisert Sist oppdatert

­ Særlig i Stavanger, på Karmøy og i Drammen er det mange som redder mat.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling og redder stadig mer mat. I løpet av januar vil vi passere en halv million reddede måltider. Kundene våre skal få mye skryt for å støtte opp så helhjertet om dette initiativet, sier Mari Singstad. Hun leder Too Good To Go-satsingen i Circle K Norge.

Singstad forteller at Too Good To Go er ett av flere tiltak selskapet og stasjonene har truffet for å kutte i matsvinnet, og at alle tjener på utfallet.

– Vi oppnår en vinn-vinn-situasjon der kundene får rimelig og god mat, stasjonene slipper å kaste produkter, mens klimaet og miljøet spares for unødige utslipp, sier hun.

Tidlig ute med matredding

Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge, forteller at Circle K er en viktig brikke i kampen for å redusere matsvinnet, og for å redde mer mat både nasjonalt og regionalt.

– Circle K Norge var en av de første landsdekkende aktørene som inngikk et samarbeid med oss for å redusere matsvinn, noe vi er veldig fornøyde med. At så mye mat har blitt reddet ved stasjonene til Circle K er en god nyhet for alle parter. Å ta vare på maten er bra både for miljøet og for lommeboka, sier Ingemarsson.

I løpet av fem år har Circle K-kunder reddet mat tilsvarende 1222 tonn CO2-ekvivalenter. Det tilsvarer karbondioksidutslippene som skjer gjennom livssyklusen til om lag 14 500 mobiltelefoner.

I dag kan man redde mat ved mer enn 200 Circle K-stasjoner.

Gir høy karakter

Mari Singstad er fornøyd med at Circle K-stasjonene i snitt får 4,1 i karakter av brukerne av To Good To Go-appen, på en skala fra 1 til 5.

– Med andre ord opplever de fleste kundene at de får både rikelig med mat, at det smaker godt og at betjeningen er hyggelig og effektiv. Det er sånn vi vil det skal være, sier hun.

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på rundt 120 kroner.

(Pressenytt)

Powered by Labrador CMS