Nyheter

Mange av restaurantene i Umoe har beliggenhet i kjøpesentere som nå også rammes av folketomme butikker.

1 500 permittert i Umoe Restaurants

Selskapet har i lengre tid stått i en fase med omstrukturering, og nå rammes også selskapets restaurantkjeder av koronakrisen. Alle selskapets 4 500 ansatte har fått permitteringsvarsel, og 1 500 er nå permittert.

Publisert Sist oppdatert

Det er e24 .no som melder at selskapet nå går til det drastiske tiltaket og permitterer 1 500 medarbeidere. Det betyr selskapet frem til nå har stengt 30 prosent av sine restauranter, noe som til sammen utgjør over 130 avdelinger.

Sjefen for Umoe Restaurants, Espen Hoff, mener det er helt avgjørende at myndighetene ser på tiltak som er gjort i Sverige og Danmark, slik at ikke bransjen blir satt flere år tilbake i tid. I våre to naboland har de blant annet utsatt offentlige avgifter, moms og skatt.

Salgstallene den siste tiden har gått dramatisk ned.
– Vi snakker om mellom 50–70 prosent salgsreduksjon de siste dagene, som gjør at vi har en kjempejobb med å dra ned kostnadene, samtidig som vi jobber med å ta vare på alle våre ansatte, sier Hoff til E24.

Selv om virksomheten nå har permittert en stor del, fortsetter de med take-away og drive-thru.

Les hele saken her.

Fakta om Umoe Restaurants:

Umoe Restaurants driver blant annet Peppes Pizza, Starbucks, Burger King, TGI Friday’s, Blender og Leon i Norge fordelt på 440 restauranter og kafeer i Norden.

Powered by Labrador CMS