Nyheter

Nå går startskuddet: NM i sunn fastfood 2017

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer nok en gang konkurransen om å bli Norgesmester i sunn fastfood. Har du en spesielt god og sunn matrett, meld deg på konkurransen så raskt som mulig, og senest 30. juni.

Publisert Sist oppdatert

Det er en megatrend i vårt samfunn at vi ønsker å spise sunt. Opplysningskontoret for frukt og grønt, ønsker at det skal være lettere for folk å velge sunnere og mer fargerik mat i farten. Mange oppfatter fastfood som noe negativt. Det trenger det ikke å være. Derfor arrangerer vi NM i sunn fastfood for 4. gang, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i OFG.

Toril Guldbrandsen i OFG. Foto: Benjamin A. Ward / www.benjaminward.no

Vi har hatt veldig god oppslutning siden oppstarten, og vi håper på rekordstor oppslutning i år. Nytt av året er egne nettsider: www.frukt.no/sunnfastfood. Her vil du finne all informasjon om konkurransen.

Gratis materiellpakke

Alle utsalgssteder som serverer sunne og gode måltidsløsninger til folk i farta, oppfordres nå til å melde på sin rett i konkurransen. Det skjer elektronisk på nettsiden.

Her kan deltagere bestille gratis materiellpakke som viser at de deltar i konkurransen. Buttons, klistremerke til å ha på retten de deltar med, og et større merke som vil vise at de er med, vil gjøre aktiviteten synlig - og øke stoltheten hos alle medarbeiderne, sier hun.

Frist for påmelding: 30. juni

Aktivitetsperioden for årets konkurranse er i sommerens skoleferie fra 20. juni 20. august. Dette er en tid da mange mennesker er underveis. Husk at fristen for å melde seg på er 30. juni.

Det var en ydmyk og stolt daglig leder Anne-Lise Sørensen, som mottok prisen på vegne av Patricias Gatekjøkken som holder til i Bardu, nær Setermoen. De fikk 3. plass i fjorårets konkurranse, og var godt fornøyd med å kapre gullet i år.

For mange er mat-på-farten et impulskjøp, og mange ønsker å spise sunt. Vi skal kose oss underveis, og ved å velge bær fremfor kjeks eller sjokolade, kan vi unne oss masse kos med verdens beste magefølelse. Vi håper det blir mye sunt og grønt å se langs veien i sommer, sier Gulbrandsen.

Facebook-gruppe

Meld deg inn i Facebook-gruppen; Sunnfastfood, og del dine gode ideer og hyggelige opplevelser. Vi oppfordrer både deltakere og kunder til å dele sine gode opplevelser, både på Facebook-siden og på Instagram med #sunnfastfood, råder Guldbrandsen.

Minimum 100 gram frukt, bær eller grønnsaker

Det viktigste kriteriet for å delta er at retten du serverer inneholder til sammen minimum 100 g frukt, bær eller grønnsaker. Retten kommer til å bli vurdert opp mot alle kostrådene.

- Din matrett vil bli vurdert av en profesjonell jury, som vil vektlegge konsept og ide med 50 prosent, og 50 prosent med markedsføring, gjennomføring og salg. Årets vinner kåres i september. Kåringen av årets vinner vil finne sted på Matstreif på Rådhusplassen i Oslo, fredag 22. september.

Vinneren får et reisegavekort på 5 000 kroner, og mulighet til å smykke seg med tittelen Norgesmester i sunn fast-food 2017.

Følg gjerne

Fastfood på Facebook

.

Patricias Gatekjøkken stakk av med seieren. Circle K E6 Berkåk tok 2. plass, og på delt 3. plass kom YX Skulestadmo (Voss trafikksenter) og Kopervik Bensin og Storkiosk. Fra venstre: Mariann Åkre fra YX Skulestadmo, Randi Kvaløy fra Shell Kopervik, Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken, Svenn Ove Vaagen fra Circle K Berkåk og Guttorm Rebnes, juryformann og direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt. (Foto: Karine H. Henriksen)

Abonner på vårt

gratis nyhetsbrev

som kommer ut en gang i uken.

Lagre

Powered by Labrador CMS