Møt 150 lokale matprodusenter på Matstreif 2019

(Arkivfoto: Karine H. Henriksen)

OSLO: Er du opptatt av mat og drikke i alle varianter kan et besøk på Norges største matfestival være et godt alternativ. Matstreif går av stabelen på Rådhusplassen i Oslo 6.-7. september.

Da fylles Rådhusplassen i Oslo av bugnende matfat med lokale smaker, drikke og spesialiteter fra hele Norge. Her samles matinteresserte fra hele landet for å møte over 150 lokale matprodusenter og smake og handle seg gjennom hele Norge.

I år har du også muligheten til å bli med på en rekke korte matfaglige kurs, både for barn, ungdom og voksne.

Matstreif er en arena for gode og ekte matopplevelser og arrangeres årlig av Innovasjon Norge på oppdrag av Landbruks -og matdepartementet. I år er 15. året på rad at Matstreif blir arrangert.

Beste bakere og konditorer
Årets Nordic Bakery & Pastry Cup arrangeres under årets Matstreif, og Norge stiller med tre bakere og to konditorer som skal forsvare Norges ære under matfestivalen. 

Tilsammen ni bakere og seks konditorer fra Sverige, Danmark og Norge kjemper om å vinne prisene i kategoriene søtbakst, brød og brødskulptur for bakerne. Konditorene skal konkurrere i kategoriene desserttallerken, sjokoladekake, iskake og sjokoladeskulptur. 

Temaet for årets mesterskap er «kunst» og vil gi mye flott bakekunst for publikum.

I tillegg til 150 utstillere blir Matstreif arrangert i samarbeid med flere store norske aktører.

Matmerk
Stiftelsen Matmerk ønsker å få folk til å velge norsk mat. Matmerk har blant annet ansvar for de norske merkeordningene Spesialitet og Beskyttede Betegnelser som viser vei til lokalmat i særklasse. Matstreif er en viktig arena for å vise fram noe av den beste lokale mat og drikken våre mathåndtverkere fra hele landet, har å by på

Norsk drikkekultur
Bølgen & Moi Tjuvholmen og Bryggeriforeningen har siden 2012 samarbeidet om presentasjonen av Norsk Drikkekultur på Maststreif.

Meny
MENY er opptatt av matglede og norske mattradisjoner, og gleder seg over å jobbe med over 450 lokalmatleverandører som sammen tilbyr over 2500 lokalmatprodukter i deres butikker landet rundt. MENY kaller lokalmaten for matskatter, og MENY presenterer i år matskatter fra over 40 flotte leverandører,  i tillegg til en egen Matskattbutikk. Foodtrucks med cheesy sandwiches og MENY-style Angus tacos. I Grillteltet får du kjøpt MENY-Laugets Angusburger og pølser, og grillet mais fra Bjørke gård.

Bondensmarked
På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Utvalget varierer med naturens sesonger og regionen du bor i. Alt er småskala og lokalt produsert, laget av den du handler med. Du finner dato og steder for markeder over hele landet på nettsiden.