Foto: Torbjørn Tandberg.
Foto: Torbjørn Tandberg.

Matproduksjon går fortsatt som normalt

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad hadde i går et nytt møte med sentrale aktører i landbruket og Mattilsynet. Næringen rapporterte om at all produksjon går som normalt, men at bransjen har innført ytterligere innskjerping av smitteverntiltak.

Publisert Sist oppdatert
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Foto: Torbjørn Tandberg
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Foto: Torbjørn Tandberg

– Det er viktig for oss å få informasjon om hvorvidt smittesituasjonen og innstrammingene som er innført de siste dagene medfører nye utfordringer som påvirker produksjon og forsyning negativt. Jeg fikk en god orientering om status og samtidig forsikringer om at per nå går matproduksjon som normalt, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) i en pressemelding.

Det forventes ikke problemer med forsyninger på innsatsvarer, på kort sikt. Bedriftene har lagre, men det er stor oppmerksomhet rundt dette for å sikre stabil produksjon og vareflyt fremover.

Det er en krevende situasjon, og i deler av landet er det innført de strengeste tiltaken siden mars 2020. Det er full beredskap i verdikjeden, og alle følger opp rådene og påleggene som helsemyndighetene har gitt.

– Vil vil følge situasjonen tett og jeg har bedt om å bli holdt løpende orientert fra næringen, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

Powered by Labrador CMS