Laktosefritt fra Tine

Publisert: 12. september 2017 kl 14.16
Oppdatert: 12. september 2017 kl 14.16

Selv om salget av laktosefrie produkter utgjør en liten andel av totalsalget til TINE, er dette likevel spesielt viktig for noen av forbrukerne og vi merker økende interesse på dette området, sier ernæringsrådgiver i TINE Anne Katrine Wahl.

Salget av laktosefrieprodukter har økt med 34 prosent (volum) de siste 12 månedene*. TINE har en rekke laktosefrie produkter som egner seg svært godt for personer med laktoseintoleranse.

 De laktosefrie produktene gjennomgår en prosess der melkesukkeret spaltes. Produktene smaker like godt og er kilde til de samme næringsstoffene som vanlige meieriprodukter, sier Wahl.

Kalsium og melkeprodukter

Melkeprodukter er den største kilden til kalsium i norsk kosthold, og står for ca. 70 prosent av kalsiuminntaket.

Saken fortsetter under annonsen

­­­­ Et kosthold helt uten meieriprodukter kan lett gi for lite av spesielt jod og kalsium. Med et variert utvalg av laktosefrie produkter trenger ikke personer med laktoseintoleranse å bytte ut meieriprodukter, sier Wahl.

I tillegg er faste, modne hvite oster naturlig laktosefrie, og har alltid vært det. Derimot inneholder brunost og prim mye laktose.

Om du ikke er så glad i smaken på melk, kan du få dekket kalsiumbehovet med yoghurt og ost.

Tre porsjoner meieriprodukter om dagen et godt utgangspunkt. Det betyr at ved å drikke en kaffe latte, spise en yoghurt og en brødskive med ost så får du i deg det du trenger, sier Wahl.

Melkeallergi

Noen barn (ca. 3 prosent) tåler ikke melk på grunn av melkeallergi. Gjelder dette ditt barn, er det viktig at du søker profesjonell hjelp av lege og ernæringsfysiolog. Det kan være utfordringer med et kosthold helt uten melkeprodukter.

Fakta:

Saken fortsetter under annonsen

Vanlig meierismør inneholder ca. 0,5 g laktose pr. 100 g.

Grensen for å kunne kalle produktet laktosefritt er et innhold på mindre enn 0,01 g laktose pr. 100 g.

*Tall hentet inn fra Nielsen 7.9.2017

Ledige stillinger – Conveniencejobb