Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

− Viktig gjennomslag for små bedrifter

Kontantstøtten for å hjelpe bedrifter gjennom koronasituasjonen har hittil krevd bekreftelse fra revisor eller regnskapsfører for alle beløp. For mange små bedrifter har dette gjort at det har kostet like mye å søke om kompensasjon, som det de fikk i støtte. Nå har regjeringen fjernet dette kravet.

Publisert

Finansdepartementet har etter anmodning fra Virke og Regnskap Norge, fjernet kravet for kompensasjonsutbetalinger opp til 15 000 kroner.

− Dette er et viktig gjennomslag for å bevare små bedrifter over hele landet. Majoriteten av virksomhetene i handels- og tjenestenæringen, som ble først og hardest rammet av koronakrisen, består av små bedrifter. Vi er glade for at regjeringen har lyttet til Regnskap Norge og Virke, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon.

En gjennomgang av innsyn i vedtak om tildelt tilskudd viser at hver fjerde tildeling innebærer en utbetaling på 10 000 kroner eller mindre.

− Kontroll er viktig, men når kostnadene med å få bekreftelse spiser opp det sårt tiltrengte støttebeløpet blir ikke kompensasjonsordningen til den hjelpen den skulle være. Mange av småbedriftene har ikke stor egenkapital å tære på, og er dermed avhengig av hver krone de kan få i støtte. Ved å unnta fra bekreftelse, blir det mer igjen for de små til å overleve, sier Christine Lundberg Larsen, administrerende direktør i Regnskap Norge, bransjeforeningen for autoriserte regnskapsførere i Norge.

Powered by Labrador CMS