NM i sunn fastfood 2019 er i gang

Nå er det endelig åpnet for å melde seg på årets NM i sunn fastfood. Benytt muligheten til å servere noe sunt og godt til kundene som gjerne vil ha et raskt måltid når de er på farten. 

Publisert

NM i sunn fastfood 2019 er straks i gang, benytt muligheten til å melde deg på dersom du er opptatt av den norske folkehelsen.

Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). FOTO: Karine H. Henriksen
Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). FOTO: Karine H. Henriksen

For 6. gang inviterer vi alle som som serverer raske måltidsløsninger til folk i farten velkommen til å delta i konkurransen. Bensinstasjoner, gatekjøkken, kiosker og streetfoodutsalg er eksempler på slike arenaer. Vi ønsker alle deltakere velkommen, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Sunnere mat gir konkurransefortrinn

Det å spise «5 om dagen» hver dag er et godt råd. Det handler om å fargelegge maten med frukt, bær og grønnsaker. Dette bør være en naturlig del av alle dagens måltider, og kan lett inkluderes i måltidsløsninger som tas med i farta. En stadig større del av befolkningen ønsker å spise sunnere. Møt kundenes behov ved å tilby sunnere alternativer, det oppfordrer ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen, i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

En sunn rett på meny

Velg ut en rett som du ønsker å delta med i konkurransen, sett retten på menyen i sommer og markedsfør den på ditt utsalgssted og i egne sosiale medier.  Den 8. mai åpnes det for påmelding.

Vi håper selvfølgelig på rekordstor oppslutning, sier Toril Gulbrandsen og legger til;

Det er mange som har skjønt at det er smart å tilby grønnere alternativer, og vi håper at konkurransen vår er med på å få fart i salget.

FAKTA

NM i sunn fastfood 2019

  • Konkurransen går fra 17.juni til 20.august.
  • Retten må inneholde minst 100 g frukt, bær og/eller grønnsaker.
  • Det er positivt om måltidet også har innslag av matvarer vi bør spise mer av, som fisk og grove kornprodukter.
  • Legg gjerne inn bilde av retten på Instagram og del nyhetene på deres facebookside.

Les mer om konkurransen og påmelding her: www.sunnfastfood.no. #sunnfastfood